Milletvekili Öçal mesajında; “İstiklal mücadelesinin kahraman kenti, yokluk içerisinde bir olup dayanışmanın, destansı mücadelenin kadim şehri, “Maraş bize mezar olmadan, düşman gülizar olmaz.” diyen yiğitlerin diyarı, edebiyatın başkenti, yedi güzel adamın memleketi Kahramanmaraş’ımız 1918’de Mondros Mütarekesi çerçevesinde işgal edilmişti.

Maraşlı, imanından kaynaklanan yüce ruhla, "Ölürsem şehit, kalırsam gazi olurum." duygusuyla 21 Ocak 1920 tarihinde harbe başlamış ve 22 gün süren büyük mücadelenin ardından Cenab-ı Allah göğsü iman dolu bu şehre mutlak bir zafer bahşetmiştir.

İşte 12 Şubat 1920, Anadolu’da Emperyalizme başkaldırının, vatan, millet aşkının şahlandığı gündür.

Maraş’ımız, bu destansı zaferinden sonra diğer şehirlerimizin kurtuluş mücadelesine manevi güç olmuştur.

100 yıl önce Maraş’ta olduğu gibi, bugün de vatanımız üzerinde oynanmak istenen oyunların farkındayız. Dün kahramanlarımız tarafından hezimete uğratılanlar bugün dünyanın en alçak, en eli kanlı, en zalim terör örgütlerini ve işbirlikçilerini farklı güncellemelerle üzerimize salıyorlar.

Sandılar ki bu millettin Kahramanmaraş’ta, Gaziantep’te, Şanlıurfa’da, Adana’daki cesareti, azmi, inancı geri de kaldı. Ama attıkları her adımda yanıldıklarını görüp tokatı yediler.

2015 yılında çukur eylemleriyle milli birliğimizi ve vatanımızın bütünlüğünü hedef aldılar. Teröristleri de, onların uzantılarını, işbirlikçilerini ve kötü niyetleriyle kazdıkları o çukurlara gömdük ve gömmeye devam ediyoruz.

Ardından 15 Temmuz darbe girişimini başlattılar. Ellerindeki en modern silahlara güvenerek çıktıkları sokaklardan milletimizin o iman dolu göğsüne çarpınca darmadağın olarak geri döndüler.

Baktılar ki içeriden olmuyor, bu defa sınırlarımız dışından ülkemizi kuşatmaya kalktılar. Suriye sınırımız boyunca önce Fırat Kalkanı, sonra Zeytin Dalı Harekâtıyla yerle bir ettik, ediyoruz.

Tüm şer güçlere ve onların yandaşlarına karşı hamdolsun BİRİZ, İRİYİZ, DİRİYİZ; Hep birlikte TÜRKİYE’yiz.

Bu duygularla, milli mücadelemizin kahraman şehitlerini ve ebediyete intikal etmiş gazilerini minnet ve şükranla anıyor, tüm Kahramanmaraşlı hemşehrilerimin düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümünü kutluyorum.” İfadelerini kullandı.