AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Habibe Öçal, 24 Kasım Öğretmen Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Eğitim camiasından gelen Milletvekili Öçal mesajında; “Öğretmen sadece memur değildir. Öğretmen; öğretmekten ziyade, yetiştiren, eğiten, terbiye eden; öğrencisinin içindeki cevheri sabırla açığa çıkaran ve işleyen kişidir.

Öğretmenlik; bilgi, tecrübe ve irfanla çocuklarımızı, gençlerimizi geleceğe hazırlama mesleğidir.

Ülkemiz ve evlatlarımız, maalesef uzun yıllar ezbere dayalı, milletimize ayakta tutan değerlere yabancı, maziden kopuk, atiye kör, siyasi ve ideolojik olarak tek tipleştirilmiş bir eğitim anlayışına maruz kalmıştır.

Ancak 2002 yılından itibaren eğitim öğretimi ana önceliklerimiz arasına alarak yılların ihmallerini gidermeye, eğitim öğretim sistemimizi reforme etmeye çalıştık, çalışıyoruz.

Bilimsel ve objektif verilere dayalı, kendi medeniyet değerlerimiz ve kültürel yapımızla uyumlu dinamik ve adaletli bir eğitim evreninin oluşması yönünde köklü adımlar attık.

Cumhuriyet tarihi boyunca ilk kez merkezi yönetim bütçesinden en yüksek payı eğitim alanına ayırdık. 15 yılda yaklaşık 600 bin öğretmen istihdamı sağladık. Aynı şekilde öğretmenlerimizin çalışma şartlarını iyileştirmeye de gayret ettik.

Çünkü ülkemizin 2023 hedeflerine ulaşabilmesinde, 2053 ve 2071 vizyonlarını hayata geçirebilmesinde, öğretmenlerimizin payının çok önemli olduğunun farkındayız.

Bu düşüncelerle, tüm meslektaşlarımın ve eğitim camiamızın 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü yürekten kutluyorum. Uzun yıllar boyunca öğrencilerini büyük hassasiyetle yetiştirmiş emekli öğretmenlerimize saygılarımı ifade ediyor, ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi de rahmetle anıyorum.” ifadelerini kullandı.