Kalkınma Bakanlığı’nın desteği ve Kahramanmaraş Valiliği’nin kontrolünde Elbistan Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından yürütülen SODES ‘Bizim Çocuklar’ adlı proje, ilçedeki 65 gencin yaşamına renk kattı. Proje kapsamındaki kurslara katılan gençler geziye götürüldüler.

Proje kapsamında 65 genç, birçok sanat ve spor dalında çeşitli etkinliklere katılırken yeni yerler görmenin, milli ve manevi değerleri daha iyi anlamanın ve yeni dostluklar kurmanın sevincini yaşadı. ‘Bizim Çocuklar’ projesi kapsamında lise ve ortaokul grubu öğrencileri için ayrı ayrı tarihlerde gezi programı düzenlendi.

Projeye katılan lise grubu gençler, Ankara’da birçok ziyarette bulunurken; hain darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz 2016 gecesi kahramanlığı ile darbenin seyrini değiştiren şehit astsubay başçavuş Ömer Halisdemir’e de kabri başında dua etti. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yürütülen SODES ‘Bizim Çocuklar’ projesi kapsamında lise ve ortaokul grubu öğrencileri için ayrı ayrı tarihlerde gezi programı düzenlendi.

Proje koordinatörü Mustafa İlhan yaptığı açıklamada : “Ankara gezisinde öncelikle proje kapsamındaki çocukları AK Parti Genel Başkan yardımcısı Mahir Ünal misafir etti. Elbistan Gençlik Merkezi üyelerinin de kendilerine eşlik ettiği bu programda AK Parti genel merkezinde gençlerle bir araya gelen Ünal; çocuklarımızın bu ülkenin en büyük değeri olduğunu ve her daim onlar için en iyiyi yapacaklarını söyleyerek, projede emeği geçenlere teşekkür etti. Ünal’a, Elbistan SYDV’nin diğer bir projesi olan Aile Destek Merkezinde üretilen el dokuması kilimlerden hediye edildi. Daha sonra Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) binasını ziyaret eden gençler, meclis binasını gezdiler ve 15 Temmuz günü darbeci hainlerin bombaladıkları yerleri gördüler. Gençlik ve Spor Bakanlığı’na geçen gençler, burada Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun misafiri oldular. Bakan Kasapoğlu çocuklara nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkürlerini iletti. 15 Temmuz hain darbe girişimin en ağır izlerinin kaldığı Ankara Emniyet Müdürlüğü ve Gölbaşı Özel Harekât Merkezi Müdürlüğü ziyaretleri yapıldı ve o gün orada bulunan kişilerden bizzat o gece neler yaşandığı gençlere anlatıldı” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesine giden gençler, burada Millet Camii önünde bomba atılan yerleri ve 15 Temmuz Demokrasi anıtı ziyaret ettiler. Elbistan eski Kaymakamı ve şu anda Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın özel kalem müdürlüğü görevini icra eden Tuncay Akkoyun, gençleri Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde misafir etti. Külliyeyi gezen çocuklar ile sohbet eden Akkoyun; Elbistan Kaymakamlığını yürüttüğü süre içerisinde yapılan bu projedeki gençleri burada misafir etmekten çok mutlu olduğunu belirtti.

Ankara programlarını tamamlayan gençler, Niğde’de bulunan kahraman şehit Ömer Halisdemir’in kabrini ziyaret ederek çocuklar Elbistan’a döndüler.

Ortaokul grubu öğrencileri içinde Kahramanmaraş programı düzenlendi. İl merkezinde bulunan müze, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesince yapılan Kurtuluş Panorama müzesi ve Dondurma Müzesi ziyaretleri gerçekleştirildi.

Elbistan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı yetkilileri; bu gezilerin çocukların zihinlerinde unutulmayacak izler bıraktığını, milli ve manevi değerleri anlama, ölçme ve kavramalarında pozitif fayda sağlandığını belirterek, kurumlarının bu tarz çalışmalarının devam edeceğini de sözlerine eklediler.