Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nca Kahramanmaraş’ta 26 il ve ulusal düzey hizmet gruplarının katılımıyla, gerçekleştirilen ulusal deprem tatbikatı kapsamında, Elbistan ilçesinde de Nurhak öğretmenevi senaryosu tatbik edildi.

Senaryoya göre, Kahramanmaraş’ta gerçekleşen 7.5 şiddetindeki depremin ardından Nurhak ilçesinde de öğretmenevi yıkıldı.

Elbistan ilçesinde metruk bir binada gerçekleştirilen tatbikatta senaryo gereği, çıkan yangın söndürüldü, göçük altında kalan kişilere ulaşılarak tahliyeleri sağlandı.

UMKE, 112, Emniyet ve Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Arama Kurtarma ekiplerinin katıldığı tatbikat başarılı bir şekilde tamamlandı.

Tatbikatı dikkatle takip eden Nurhak Kaymakamı Cihat Koç, tatbikatın başarılı bir şekil de geçtiğini belirterek, koordineli bir şekilde kurtarma ve tahliye işlemi yapıldığını söyledi.

Elbistan Kaymakamı Özkan Demir’de tatbikatın başarılı bir şekilde uygulandığını söyledi. Demir, bu tür tatbikatla ile olası afetlerde kimin ne yapacağının belirlendiğini, ekiplerin hazır hale getirildiklerini söyledi.