Kahramanmaraş'ın Nurhak ilçesine bağlı kırsal Barış Mahallesi’nin Hançıplaklar Mezrası’nda yaşayan vatandaşlar, kaymakamlığın düzenlediği yaz sineması günlerinde hep birlikte film izleme mutluluğunu yaşadı.

Mezrada ilk kez sinemada filmi izleme imkânı yakalayan vatandaşlar, kendilerine ayrılan bölümü doldurup, büyük bir heyecanla filmin başlamasını bekledi. Küçükler çekirdek çitledi, büyükler ise film başlayıncaya kadar sohbet etti.

Türk sinemasının unutulmazları arasında yer alan Kibar Feyzo filmi başladığında ise ilgi ile takip edilip, açık hava sinemasının tadı çıkarıldı.

İlçe Kaymakamı Cihat Koç Nurhak’ta ilk kez yaz sineması etkinliği düzenlendiğini belirterek, bu vesile ile vatandaşların bir araya getirildiğini söyledi.

Vatandaşlarla hep birlikte film izlemenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Koç yaptığı değerlendirmede şunları söyledi: “ Nurhak ilçemizin Hançıplaklar Mezrası’ndayız. Burası ilçe merkezimize en uzak yerleşim yerimizdir. Yaz sineması etkinliğimize Hançıplaklar’dan başladık ve bütün köylerimizi gün be gün dolaşarak vatandaşlarımızla bir arada olacağız. Burada şu anda gurbetçi vatandaşlarımızın yoğunluğu var. Gurbetten gelen vatandaşlarımıza da hoş bir merhaba demek istedik. Güzel bir akşam geçiriyoruz.”

Barış Mahalle Muhtarı Hayri Yüksel’de, Kaymakam Cihat Koç’a, kendilerine güzel bir akşam yaşatan ve vatandaşları yaz sineması ile buluşturduğu için teşekkür etti.

Etkinliğe katılan vatandaşlar da ilk kez yaz sineması ile tanıştıklarını belirtip, etkinliğin birlik ve beraberliğe katkı sağladığını söylediler.

Nurhak Kaymakamlığı’nın düzenlediği yaz sineması etkinlikleri önümüzdeki günlerde diğer kırsal mahalle ve mezralarda da sürdürülecek.