AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Habibe Öçal, Kahramanmaraş Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti (KMBGC) Başkanı Arslan Deveboynu ile Yönetim Kurulu Üyelerini ziyaret etti.

Kent basınının daha güçlü temsil edilmesi noktasında üstlendiği sorumlulukla çalışmalarına devam eden Kahramanmaraş Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti, protokol ziyaretlerine hız kesmeden devam ederken, diğer yandan da ziyaretçi ağırlamayı sürdürüyor. Kentin önde gelen isimlerini ziyaret ederek basın mensuplarının sorunlarını direkt aktaran, böylelikle sorunlara çözüm önerileri bulan Kahramanmaraş Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti, bu anlayışını ziyaretçi olarak gelen kişilere de gösteriyor. Bu kapsamda AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Habibe Öçal, KMBGC’yi ziyaret etti. Ziyarette Öçal’ı Başkan Arslan Deveboynu, Yönetim Kurulu Üyesi Erol Öner ile Genel Sekreter Serdar Erdoğanyılmaz’dan oluşan KMBGC Yönetimi karşıladı. Oldukça samimi bir ortamda gerçekleşen ve hoş sohbetlere sahne olan ziyarette başta eğitim olmak üzere şehrin birçok dinamiği ile ilgili karşılıklı fikir alışverişlerinde bulunuldu.

“DAHA DİNAMİK BİR ŞEKİLDE SEÇİMLERE GİRMEK İSTİYORUZ”
Ziyaret sonrası konuşan Habibe Öçal, “Öncelikle yerel seçim öncesi sivil toplum kuruluşlarımızı, medya temsilcilerimizi ziyaret edelim istedik. Onlarında yerel seçim hazırlık konusunda ne durumda olduğunu ölçelim dedik. Şahsım için konuştuğumda gecikmiş ziyaretlerim vardı. Bu ziyaretleri gerçekleştirelim dedik. Kendimizi daha dinamik daha hazır bir şekilde yerel seçimlere gerek siyasiler gerekse şehrimiz için daha dinamik olarak hazır bir şekilde yerel seçimlere girmek istiyoruz. İlçe belediye başkan adayları konusunda şuan genel merkezimiz çalışmalara devam ettirmekte. Çıkan sonucu bizde sizler gibi merak etmekteyiz. Artık genel merkezimiz kimi aday gösterirse bizde milletvekilleri olarak her zaman söylediğim gibi amasız, lakinsiz, fakatsız o adayımıza tam desteğimizi vereceğiz” ifadelerini kullandı.

“KAHRAMANMARAŞ EĞİTİMDE GÜZEL GÜNLER GÖRECEK”
Kahramanmaraş’ın eğitimde güzel günler göreceğini ifade eden Öçal, son olarak sözlerine şunları ekledi: “Eğitimde 35. sıradayız. Bu Kahramanmaraş için geçmiş yıllara göre değerlendirdiğimizde iyi bir oran gibi gözükse de iyi bir oran değil. Bizim amacımız inşallah bundan sonra Kahramanmaraş’ta bir eğitim hamlesi yapmak. Bütün eğitim kurumlarımızla bu okul öncesinden tutun ortaöğretim ve üniversitemizde dâhil Kahramanmaraş gerek ulusal anlamda gerekse uluslararası anlamda eğitim konusunda söz sahibi olabilecek noktaya getirmeyi hedefliyoruz. Bununla ilgili çalışmalarımız biz siyasiler olarak milletvekilleri olarak Ankara’da da takiplerimizi sıkı bir şekilde yapıyoruz. Burada da dediğim gibi bütün kurumlarımız seferber olmuş durumda. Bu eğitim kurumlarımızı da özellikle devlete bağlı olanlarımızda da eğitimin istenilen seviyeye getirilmesi ve devam etmesi konusunda istişare halindeyiz. İnşallah Kahramanmaraş eğitim anlamında güzel günler görecek diyoruz.”

“HABİBE HANIMA TEŞEKKÜR EDERİZ”
KMBGC Başkanı Arslan Deveboynu ise şunları: “Biz Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti olarak Kahramanmaraş’ın siyasetçilerini misafir ediyoruz ve etmeye de devam ediyoruz. Bugünde Habibe Öçal Milletvekilimizi misafir ettik. Sayın vekilimizle Milli Eğitim Komisyonu Üyesi olduğu için eğitimle ilgili istişarelerde bulunduk. Bu istişarelerin sonucunda Habibe Hanımdan aldığımız bilgiler doğrultusunda biz gelecekte Kahramanmaraş’ın eğitim seviyesinin daha da yukarılara çıkacağına inanıyoruz. Yeni Milli Eğitim Müdürümüz Cemal Yılmaz’ın da şehrimize gelmesiyle eğitimin daha üst noktalara çıkacağını ümit ediyoruz. Tabii eğitimin yanında Habibe Hanımla siyasi gelişmelerle alakalı karşılıklı fikir alışverişlerinde bulunduk. Kendisi ilçe belediye başkan adaylarının 17 Ocak yâda daha önce bir tarihte açıklanabileceğini ifade etti. Ayrıca kent basınının sorunlarını ve beklentilerini konuştuk. Kendisi kent basınıyla iç içe olacağını ve bundan sonraki süreçte basınla ilgili daha fazla ziyaretler gerçekleştireceğini dile getirdi. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Cemiyetimize yine ziyaretimize bekliyoruz.”