Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100 yılı kutlama etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen offroad şampiyonalarında dereceye girenlere ödülleri verildi. Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde düzenlenen ödül töreninde hem Türkiye Offorad Şampiyonası 6. Ayak Yarışı hem de Akdeniz Offroad Şampiyonasında derece yapan sporcular ödüllerini aldılar.

Hepiniz Bir İncisiniz

Ödül töreninde bir kısa değerlendirmede bulunan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, sporcuları bir inciye benzeterek: “Offroad Türkiye Şampiyonasının ilimizde yapılmasından büyük bir mutluluk duydum. Ayrıca ilimizin kurtuluşunun 100. Yılına denk gelmesi de ayrı bir mutluluk. Burada güzel bir söze değinmek istiyorum. Birinci iseniz herkesi geride bırakmışsınızdır. Ama bir inci iseniz herkese ışık saçarsınız. Burada yapılan yarışmalar ve puanlamalar sonucunda birinci, ikinci üçüncüler belirlenmiştir ama ben bu yarışmaya katılan tüm sporcuların bir inci olduğunu ve katkı sağladığını düşünüyorum. Bu vesile ile ilimize gelen tüm sporcuları tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

Kupa ve Madalya Verildi

Türkiye Offroad Şampiyonası’nda dereceye giren Kenan Özsoy-Harun Değnek ikilisi birinci olurken, ikinciliği İlayda Hancı-Batuhan Korkut çifti, üçüncülüğü ise Ergün Çirkin-Bekir Sami Başkan elde etti. Akdeniz Offroad Şampiyonasında ise birinci Erkan Karakaş, ikinci Serkan Sivri ve üçüncü Mehmet Fatih Ocak oldu.

Dereceye giren sporcuların ödülleri TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Celalettin Güvenç, AK Parti Milletvekili İmran Kılıç, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı, Alpedo Dondurma Yönetim Kurulu Başkanı Sami Kervancıoğlu tarafından verildi.