Göksun Belediyesi tarafından yürütülen SODES destekli ‘Göksun Gençleri Milli Manevi Gelişiyor’ Projesi kapsamında 240 öğrenci ecdadın tarih yazdığı Çanakkale gezisine uğurlandı. Göksunlu öğrenciler tarihi gezerek, hissederek öğrenecek.

Göksun Belediyesi tarafından yürütülen Sosyal Destek Programı (SODES) destekli ‘Göksun Gençleri Milli Manevi Gelişiyor’ Projesi kapsamında 240 öğrenci Çanakkale Bursa gezisine çıktı. Öğrencilerin çoğu hayatında ilk kez şehir dışına çıkmanın heyecanını yaşadı. 3 gün sürecek gezide öğrenciler öğretmenleri ve tur rehberleri eşliğinde Çanakkale’nin ve Bursa’nın tarihi yerlerini gezecekler. Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın ve aileleri tarafından dualarla uğurlanan öğrencilerin heyecanı gözlerinden okunuyordu.

Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın, “İlçemizden 31 okuldan öğrenci gönderiyoruz. Daha önceki sene aynı proje kapsamında 40 öğrenci göndermiştik. Bu yıl 240 öğrenciyi Çanakkale ve Bursa’ya gönderiyoruz. Amacımız şu, ülkemizin geleceğini teslim edeceğimiz ve ülke geleceğini temin edecek çocuklarımızın, gençlerimizin milli ve manevi duygularla bezenip, teçhiz edilip, ülke geleceğine birlik ve beraberlik içerisinde katkı sağlaması. Milletini, bayrağını, vatanını ve devletini koruma noktasında iyi bir bilinç oluşması. Birlikte hareket etmenin hangi sonuçları verdiğini, bu vatanı bize emanet eden ecdadımızın, kimlere hangi şartlarda omuz omuza nasıl mücadele ederek, kan dökerek, can vererek bu ülkeyi bize emanet ettiğini görmeleri. Bundan dolayı oluşacak bilinçle öğrenciler, gelecekte ülke birliğine bütünlüğüne katkı sağlayacaklar. İnşallah faydalı oluruz. Belediye olarak Kalkınma Bakanlığı finansmanında, valilik çağrısıyla, SODES kapsamında Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte bu projeyi gerçekleştirdik. Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ve çalışanlarına teşekkür ediyorum. Her şeyden önce saygıdeğer velilerimize bu projeye destek verdikleri için hepsine ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum. Onlar bu projelere destek vermeselerdi, biz bu projeleri gerçekleştiremezdik” diye konuştu.

Veliler, en az çocuklarımız kadar heyecanlıyız, Göksun Belediye Başkanına teşekkür ediyoruz dediler.

Öğrenciler ise, projeden dolayı Göksun Belediye Başkanına teşekkür ederek, çok heyecanlıyız, Şehitliklerimizi ziyaret edip dua okuyacağız, tarihi alanları göreceğiz diye konuştular.