Yarıyıl tatilini değerlendiren öğrenciler, Dulkadiroğlu Belediyesi Mutfak Müzesi’ne yoğun ilgi gösterdi. Adana, Mersin, Hatay ve Gaziantep’ten gelen öğrenciler, aileleriyle birlikte Kahramanmaraş’ın tarihi dokusunu yakından inceledi.

Dulkadiroğlu Belediyesi’nin Kahramanmaraş turizmine kazandırdığı Mutfak Müzesi, yarıyıl tatilini tarihi ve kültürel değerleri inceleyerek değerlendiren öğrencilerin yoğun ilgisiyle buluştu. Kahramanmaraş’ın mutfak kültürüne dair her türlü objeyi içerisinde barındıran Mutfak Müzesi, Adana, Mersin, Hatay, Gaziantep ve Kahramanmaraş’tan onlarca öğrenciye kapılarını açtı.


Yarıyıl tatilini en iyi şekilde değerlendirmek isteyen öğrenciler, Mutfak Müzesi’nde tarihi bir yolculuğa çıktı. Velilerin de katıldığı bu anlamlı ziyarette öğrenciler yapılan çalışmalardan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kahramanmaraş kültürünü ve tarihini Mutfak Müzesi’nde adeta yaşadıklarını söyleyen öğrenciler, ilk fırsatta tekrar ziyaret etmek istediklerini aktardı.
Velilerde Mutfak Müzesi gezisi sonrasında harcanan emeğe hayran kaldıklarını söyledi.
Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay’da bu ziyaretlerden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Mutfak Müzesi’ni inşa ederken amacın gelecek nesillere tarihi ve kültürel değerleri aktarmak olduğunu belirten Başkan Okay, öğrencilerin yoğun ilgisiyle bu amaca ulaşıldığını söyledi.
Başkan Okay, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmesinde şunları belirtti: “Tarihimizi ve kültürümüzü yansıtan eserleri ortaya koyarken, en büyük amacımız geleceğimiz olan gençlere bunları en doğru şekilde aktarmaktı. Bu amaçla yapmış olduğumuz Mutfak Müzemize gençlerin ilgisi bizleri son derece memnun etmektedir. Bu ilgi bizlerin amacına ulaştığını gösteriyor ve bu yöndeki hizmetler için adeta teşvik oluyor. Ben öğrencilerimizin iyi bir yarıyıl tatili geçirmelerini diliyorum ve Mutfak Müzemiz gibi Somut Olmayan Müzemizi de gezmelerini tavsiye ediyorum.”