Şu ana kadar Türkiye’deki tüm üniversitelerin Güzel Sanatlar Fakültelerinin Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümlerinde, Sanat ve Tasarım- Mimarlık ve Tasarım Fakültelerinin Tekstil, Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümlerinde,  Mühendislik Fakültesi Tekstil Mühendisliği bölümlerinde okuyan öğrencilere açık olan yarışmaya 38 başvuru alındı.

9. ATHİB Dokuma Kumaş Tasarım Yarışması kapsamında belirlenen “Kendi Temanı Kendin Belirle” sloganı ile yola çıkan Türkiye’nin dokuma kumaş tasarımı alanındaki tek yarışması olan ATHİB Dokuma Kumaş Tasarım Yarışması, 2012 yılından bugüne 800’e yakın genç tasarımcı ile buluştu.

“Gençler hayal etsin, ATHİB hayalleri gerçeğe dönüştürsün” ilkesiyle genç tasarımcıların tasarımlarını ve hayallerini dokumaya dönüştüren Akdeniz Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği, ülkemizin Ar-Ge, tasarım ve inovasyon hedefleri doğrultusunda da her geçen gün daha nitelikli ürünlerin üretilmesi ve Türkiye ihracatında katma değerli ürünlerin payının artması için tasarımı öncelik olarak belirlemiştir.

ÖN ELEMEDE BAŞARILI BULUNAN YARIŞMACILARIN KUMAŞLARI ADANA VE K.MARAŞ’TA DOKUNUYOR!

Yapılacak ön jüri değerlendirmesi ile seçilen 10 finalist, LCW Kurumsal Akademi işbirliği ile yine bu sene ATHİB Finalistlerine özel düzenlenecek olan Trend Takibi ve Analizi, Dokuma Kumaş Tasarımı ve Kişisel Gelişim Eğitimi alacak.

Bu eğitim sonrasında en geç yıl sonuna kadar yapılması planlanan final değerlendirmesi ve derecelerin belirlenmesi gününe kadar belirlenen süreçlerden en önemlisi olan endüstriyel üretim sürecine geçilecek ve 10 finaliste ait 40 tasarım Türkiye’nin en önemli dokuma kumaş üreticileri olan firmalarda geliştirilerek üretilecek. Üretimde finalistlere; Arseteks Tekstil, Bossa Ticaret, Bakırlar İplik,  İskur İplik, Kıvanç Tekstil, Kimteks Tekstil, Kipaş Mensucat, Meteks Moda, Oğuz Tekstil ve Şirikçioğlu Mensucat sponsor olacak, finalistler bu firmalarda hem endüstriyel üretimlerini gerçekleştirecek hem de dokuma stajlarını yapma şansı elde edecekler. Yarışmacılar endüstriyel üretim süreçlerini sponsor firmaların ÜrGe ekiplerinden mentörlerinin önderliğinde yürütecek ve tamamlayacaklar.

FİNALİSTLERİN TAMAMINA NUMUNE DOKUMA TEZGÂHI HEDİYE EDİLİYOR

Yarışma ödülleri kapsamında finale kalan 10 kişi masa üstü numune dokuma tezgâhı, LCW Kurumsal Akademi eğitimi ve Paris Premiere Vision Tekstil Fuarı’nı ziyaret etme hakkını kazanacak.  Final değerlendirmesinde dereceye giren ilk 3 finalist ise para ödülü ile ödüllendirilecek ve dereceye girecek olan finalistlerden biri Ticaret Bakanlığı desteği ile dünyanın en prestijli tasarım okullarından birinde 2 yıl yurtdışı eğitim hakkı kazanacak.

KIVANÇ: “EN ÖNEMLİ YATIRIM İNSAN KAYNAĞINA YAPILAN YATIRIMDIR”

Yarışma ile her geçen gün daha fazla gence ulaştıklarını ve hem bölgenin hem de ülkenin tasarım kültürünü geliştirmek için aralıksız çalıştıklarını belirten ATHİB Dokuma Kumaş Tasarım Yarışması Yürütme Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç, yarışmaya katılan tüm öğrencilere ve destekleyen tüm sponsor firmalara ve akademik kadrolara teşekkürlerini iletti.

Üniversite sanayi işbirliğinin en güzel örneklerinden biri olarak gösterilen bu yarışmanın hem bölgeye hem de ülkemize yarattığı katma değerin öneminden söz eden Kıvanç, “Çok içimize sinen bir iş yapıyoruz ve bunu dokuzuncu kez yapıyoruz. Yatırım çok önemli, bir iş insanı olarak rahatlıkla söyleyebilirim ki en önemli yatırım insan kaynağına yapılan yatırımdır ve biz bunu elimizden geldiğince gerçekleştiriyoruz” dedi.

SEÇİCİ KURUL DEĞERLENDİRME TOPLANTISI KAHRAMANMARAŞ’TA

Yarışmanın ön eleme jüri değerlendirme toplantısı 04 Eylül 2020 Cuma günü Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası’nda yapılacak. Değerlendirme sonrası saat 16:00’da yine Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenecek olan 9. ATHİB Dokuma Kumaş Tasarım Yarışması

2012 yılından bu yana hem bünyesinde faaliyet gösteren firmaların tasarım kapasitelerinin arttırılması ve yarattıkları katma değeri arttırmak hem de başta bölgede kurulu üniversiteler olmak üzere Türkiye genelindeki öğrencilerin yaratıcılıklarını desteklemek ve sektöre kazandırmak amacıyla düzenlenen ATHİB Dokuma Kumaş Tasarım Yarışması’nın Ön Jüri Değerlendirme Toplantısı bu sene Kahramanmaraş’ta yapılıyor.