Onikişubat Belediyesi’nin Bakıma Muhtaç Engelli Bireylerin Sağlık, Rehabilitasyon, Eğitim, Kültür Ve Sosyal Aktivite İhtiyaçlarına Karşılamak Adına İnşa Ettiği “Kıyam Projesi” devam ediyor.

Kısa süreli engelli yaşam merkezi yani kıyam projesiyle bakıma ihtiyaç duyan fiziksel yada zihinsel engelli yakınlarını gün içerisinde belirli saatlerde bu merkeze bırakabiliyor.

Burada engelli vatandaşlar, tesiste düzenlenen kurslar ve çeşitli etkinliklerle uzmanlar eşliğinde keyifli vakit geçirme imkânı bulmakta.

Ailelerde gönül rahatlığıyla kendilerine zaman ayırıp dışarıdaki işlerini halledebiliyor, sosyal yaşama katılabiliyor.

Proje 7867 metre karelik alan genişliğinde 1776 metre karelik kapalı anandan oluşmakta.

Zihinsel, bedensel ve ruhsal engel gruplarına bakıma muhtaç olan vatandaşların yaş ve cinsiyet durumlarına dikkate alan onikişubat belediyesi, 0-12 yaş, 13-18 yaş, ve üzeri yaş kız ve erkek olmak üzere merkeze kabul edecektir.

Bu projede engelli bireylerin günlük bakım ihtiyaçlarını giderecekleri bir tesis inşa ettiklerini belirten onkişubat belediye başkanı Hanefi mahçiçek, “engelli bireylerimizin topluma kaynaşması, sosyalleşmesi ve özgüvenlerini kazanmaları adına hayata geçirdiğimiz bu yaşam merkezleriyle, 0-12 yaş, 13-18 yaş, 19 ve üzeri yaş kız ve erkek olmak üzere engelli bireylerimizi kabul edeceğiz” dedi.