Gençlik akademisine katılan öğrencilere, akıl oyunları, kişisel gelişim, sosyal gelişim ve değerler eğitimi verilip, akıl oyunları kapsamında; satranç, katamino, mangala oyun grupları yer almakta, öğrencilere kişisel gelişim dersleri olarak; diksiyon, Osmanlıca, drama, yabancı dil ve kitap okuma etkinliği de verildi.

Sosyal gelişim eğitiminde gençlere; bağlama, ney, resim, karakalem, Türk sanat müziği, Türk halk müziği dersleri verilerek becerilerinin ortaya çıkmasına imkan sağlandı.

Verilen değerler eğitiminin içeriğinde ise Kur’an-ı kerim, temel dini bilgiler ve siyer-i nebi yer almaktadır. Adab-ı muaşeret eğitiminde görgü ve ahlak kuralları dersleri verilerek toplumda nasıl davranılacağı ve uyulması gerekenler anlatılmıştır.

Onikişubat Belediyesi’nin başlatmış olduğu Gençlik Akademisinde, değerler eğitiminin yanı sıra zeka geliştirici akıl oyunlarıyla çocukların ve gençlerin düşünce ufukları da aydınlanmış oluyor. Bir bakıma adab-ı muaşeret ortamı içinde, değerler ve teknoloji paralellik kazanıyor.

Katılımcı ve sürdürülebilir eğitim modeli ile klasik eğitim koşullarının dışına çıkılarak, gençlerimizle birebir ve toplu halde iletişim bağı kurmayı hedefleyen Onikişubat Belediyesi, gelecek nesillere bilgili ve bilinçli gençler yetiştirme gayesi ile çocuklarımıza ve gençlerimize yönelik yaptığı hizmetlerle de takdir topluyor.

Çocuklara olan sevgisi ve ilgisiyle her zaman ön plana çıkan Başkan MAHÇİÇEK, Gençlik Akademisinin kapanış programında öğrencilerle sohbet edip, hediyeler dağıtarak, katılım belgelerini takdim etti.