Kahramanmaraş Tabip Odası’nın önceki başkanlarından da olan Faruk Atlı, yaptığı açıklamada “Geçenlerde MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, Malpraktis ile ilgili bir yasa teklifi verdi. Tüm tıp camiasının tepkisi üzerine teklifi geri çekti. Hem aktif çalışan bir hekim, hem eski bir Tabip Odası Başkanı olarak buna cevap vermek elzem oldu” diyerek, şunları söyledi:

“Pandemi sürecindeyiz, bu durumda kaçınılmaz son olarak ben birçok sağlık personeli gibi Covid-19 a yakalandım. Bu durumda ilimizde iki tane doktor arkadaşımız ve birçok sağlık personeli bu pandemi den vefat etti.

Bizler bu sıkıntılar içinde vazife yaparken Milletvekillerimiz ve Üst düzey yöneticilerimizden bizlerin işini kolaylaştıracak uygulamalar beklerken, kendisi de doktor olan ancak hayatında hiç hasta bakmamış, hiç hasta tedavi etmemiş, hiç hasta dosyası hazırlamamış olan sayın vekil eksik dosya hazırlayan hekimlere hapis cezası öngören yasa teklifi yaptı, meslektaşları pandemi ile mücadele ederken onları arkadan bıçakladı.

Halbuki kendisi toplum sağlığı uzmanı. Yani tam da kendisinin alanı pandemi. Hiç bir öneri, tedbir ya da tedavi ile ilgili açıklamasını duydunuz mu? O ne yaptı? Pandemi ile değil meslektaşları ile mücadele etmeyi seçti. Bu davranışı eski bir Tabip Odası Başkanı sıfatıyla da kınıyorum” ifadelerine yer verdi.

Aksu Haber ekibi olarak MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan ile iletişime geçerek bu konu hakkında açıklama almak istedik ama henüz bir geri dönüş olmadı.