26.09.2018 günü gezici hırsızlık yapan kişilerin tespiti ve ilçeye girmesini engellemek amacıyla yol uygulaması yapan polis ekipleri, genellikle evlerden ziynet eşyası çaldıkları için adına "Altın Kızlar" ismi verilen şüpheli kadınların takibini yapmak için yolda uygulama yaptı.

Hırsızlık olaylarını engellemek için uygulamaya her gün aralıksız devam eden Pazarcık emniyet müdürlüğü ekipleri yol uygulanmasında şüphe üzerine durdurduğu araçta hırsızlık suçundan aranan iki şüpheli bayanı yakaladı. Yakalanan 23 yaşındaki İpek Y'nin ve Deste K'nın hırsızlık dâhil değişik suçlardan 18 adet suç kayıtları olduğunu ve her iki bayanın da "Evden Hırsızlık" ve "Konut Dokunulmazlığı" suçundan 2 ayrı aranmalarının olduğunu belirledi. Şahısların ayrıca Adıyaman ilinde karıştıkları bir olay sebebiyle arandığı ortaya çıktı. Her iki şüpheli bayan da adliyeye sevk edildi.

EMNİYET TEKRAR UYARDI

İl Merkezi ve ilçelerde meydana gelen evden hırsızlık olaylarının yüzde 90'ını ev zilleri çalan sözde bohçacı ve dilenci görünümlü bayanların gerçekleştirdiğini ifade eden yetkililer,

bu gibi şüphelileri gören vatandaşların anında 155 polis imdat telefonunu aramalarını, ayanan vatandaşların isimlerin gizli tutulduğu belirtildi.

Zile basan şüpheli bayanların kapı açılmayınca evlerin boş olduğunu tespit ederek hırsızlık amaçlı evlere girdikleri hatırlatıldı.

KAPILARI ANAHTAR İLE KİLİTLEYIN

Bohçacı ve dilenci görünümlü şüpheli bayanların hırsızlık amaçlı eve girememesi için kapıların anahtar ile kilitlenmesinin gerektiğini vurgulayan uzmanlar, kapıların sadece çekilerek kilitlenmeden bırakılması halinde kolayca açılabileceğini belirtti. Genellikle bu tarz bayanların yanlarında kapı açmaya yarar plastik aparat olduğunu, sadece çekilerek kapatılan kapıları, kapı ara boşluğundan kart sokmak suretiyle kapı dili düşürüp birkaç saniyede açabildikleri ve bu konuda dikkatli olunarak kapıların anahtar ile mutlaka kilitlenmesi vurgulandı.