Pazarcık ilçesi yeni Merkezi Ulu Camisine kavuşuyor.

Pazarcık’ta 1970'li yıllarda inşa edilen Merkezi Ulu Cami’nin depreme dayanıklılık testi sonucu çürük olduğu tespit edilmesiyle harekete geçen Pazarcık Belediye Başkanı Yakup Hamdi Bozdağ, yoğun gayreti neticesinde ilçeye Selçuklu mimarisi özelliklerini taşıyan yeni Merkezi Ulu Camii kazandırdı.

Başkan Bozdağ’ın yoğun gayretleri neticesinde Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından yapılacak olan ve geçtiğimiz aylarda son Cuma namazı kılınarak yıkımı gerçekleşmesinin ardından ilçeye kazandırılacak olan Merkezi Ulu Camiinin bitiminde nasıl bir görüntüyü sahip alacağının fotoğrafları Pazarcık Belediyesi resmi facebook ve internet sitesinde yayınlandı.

Pazarcık ilçesinin 3 bucuk yılda çehresini değiştiren Pazarcık Belediye Başkanı Yakup Hamdi Bozdağ konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Yoğun gayretlerimiz neticesinde ilçemize kazandırmış olduğumuz Merkez Ulu Camiimizin avlusu ve önündeki işyerlerinin yıkılarak proje hazırlamış ve ihale sürecini başlatmıştık. İlçemizde 1970'li yıllarda yapılan Merkez Ulu Camimizin depreme dayanıklı olmadığı tespit edilerek yoğun gayretlerimizi neticesinde Vakıflar Genel Müdürlüğümüz tarafından yıkılıp ilçemize prestijli bir görünüm katacak olan Selçuklu mimarisi Merkezi Ulu Camimizin yapılmasında emeği geçen başta İçişleri Komisyonu Başkanımız Kahramanmaraş Milletvekilimiz Celalettin Güvenç ve Vakıflar Genel Müdürlüğümüze ilçem adına şükranlarımı sunuyorum. İlçemize hayırlı uğurlu olsun” dedi.