Pazarcık Belediye Başkanı İbrahim Yılmazcan’ın öncülüğünde başlayan yürekleri ısıtacak yardım seferberliğine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Deprem bölgesine giderek vatandaşları ziyaret eden Başkan Yılmazcan ilçesine döner dönmez, kış ayında insanları ısıtacak yardım seferberliği başlattı.

Türkiye, 24 Ocak günü Elazığ'ın Sivrice İlçesinde Saat 20.55'te yaşanan 6.8 büyüklüğündeki deprem ile sarsıldı. Deprem sonrası ülke adeta kenetlenerek Elazığ’a yardım kampanyası düzenleyerek bölgenin ihtiyacını karşıladı. Deprem sonrası Pazarcık Belediye Başkanı İbrahim Yılmazcan ve AK Parti Pazarcık İlçe Başkanı Harun Eskigün Elazığ da yaşanan deprem sonrası bölgeyi ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi. Kızılay’ın çalışmalarını da yakından takip eden Başkan Yılmazcan, ilçesine döner dönmez yardım seferberliği başlattı.
Ziyaret sonrası bir açıklama yapan Pazarcık Belediye Başkanı İbrahim Yılmazcan: “ Pazarcık İlçe genelinde büyük bir yardım kampanyası başlattık. Belediye binamıza, Elazığlı kardeşlerimizin ihtiyacı olan, ısıtıcı, battaniye, temel yiyecek maddeleri kabulüne başladık. Pazarcık halkı yardımlaşmayı seven, birlik ve beraberlikten yana olan Türkiye’deki en önemli yerleşim yerlerinden biridir. Biz bugün kardeşlerimiz için yardım kampanyası düzenledik ve halkımız da ilgi gösteriyor. Bundan da büyük mutluluk duyuyoruz. Gün birlik olma günüdür. 7 Şubata kadar toplanan yardımların hepsi yerlerine ulaşacak. Yaşanan deprem sonrası devletimiz gerekli yardımların hepsini sağlamıştır. Bizde bu yardımlara destek çıkmak adına kampanyamızı başlattık. Kadir-şinas hemşirelerimizin hepsinin eminim bu kampanyaya canı gönülden katılacaklar” dedi

Yürütülen iyileştirme çalışmaları kapsamında bölgeye 25.393 çadır ulaştırılırken; depremden etkilenen vatandaşlara 50.960 kişilik sıcak yemek, 22.470 kahvaltı ve 7.000 çorba dağıtılmıştır. Şu ana kadar büyüklüğü 4’ün üzerinde 22 deprem meydana gelmiş olup, toplam artçı sayısı 1.190’dır.