Kahramanmaraş İl Müftüsü Celal Sürgeç’in verdiği konferansa ilgi büyük oldu. Konferansa Alevi Kültür Derneği başkanı Hasan Hüseyin Değirmenci de katıldı. İlçe Müftülüğü başarılı bir program düzenlemesiyle vatandaşlardan takdir aldı.

Cevizaltı düğün salonunda salonunda gerçekleştirilen konferans Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın hep bir ağızdan söylenmesiyle başladı. Kur’an-ı Güzel Okuma Türkiye 2. Cisi ve Onikişubat İlçesi Medine Camii İmam Hatibi Mustafa Avni Çelik’in açılış Kur’an tilaveti salonda yankılandı. Hafız Çelik dinleyenleri mest eden okuyuşuyla bir kez daha gönülleri feth etti.

Program Peygamber Efendimiz ve Gençlik konulu komposizyon yarışmasında 1.ci olan Tuğba Ersöz’ün coşkulu okuyuşuyla devam etti. “Kutlu Teşrif” şiiriyle, Şiir dalında 1.ci olan Feyza Akış ve Tuğba Ersöz salondan büyük alkış aldılar. Pazarcık İmam hatip Ortaokulu “Minik hatipler” İlahi korosu bir birinden güzel ilahilerle programa renk kattılar.

GENÇLİĞİNİ İHMAL EDEN BİR TOPLUM AYAKTA DURAMAZ

Daha sonra Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan sinevizyon gösterimi ardından, bir selamlama konuşması yapan Pazarcık İlçe Müftüsü Ahmet Sevinç misafirlere ve katılımcılara teşekkür etti. Müftü Sevinç konuşmasında; “Mevlid-i Nebi haftasını diyanetimiz her yıl farklı bir temayla kutluyor. Bu yılda temamız “Peygamberimiz ve Gençlik” olarak önemli bir konuyu belirlemiş gündeme taşımıştır. Düşününki bir Peygamber, bundan 1447 yıl önce Cahiliye toplumunda bilgisizlik, adaletten uzak bir yaşam, kabile asabiyeti, barıştan uzak, çocukları diri diri gömen, zorbalık, haksızlık, barış ve nizamdan uzak, kan davası ve vahşiyane hareketler gösteren bir toplumdan; karıncayı bile incitmeyen huzurun, güvenin, barışın sahip olduğu yepyeni bir toplum, güven toplumunu Allah Resulü inşa etmiştir. Bu toplumu imar ederken geçlere büyük önem verdi. Bu gençleri Vali olarak atayarak önemli görevler verdi. Gençliğini ihmal eden bir toplum ayakta duramaz.”Şeklinde konuştu.

“Peygamber Efendimiz ve Gençlik” konulu konferansı vermek üzere kürsüye gelen Kahramanmaraş İl Müftüsü Celal Sürgeç salona Salatü selam getirterek konuşmasına başladı. Milletimizin Hz. Peygamber (S.A.V) ‘e aşk derecesinde bağlı olduğunu belirten Müftü Sürgeç Mevlid-i Nebi haftasının hayırlara güzelliklere, evlerinizde iş hayatınızda eş hayatınızda huzura saadete mutluluğa vesile olmasını Yüce Rabbimden temenni ve niyaz ediyorum. İslam’da Allah’ı tanımanın insanlığı tanımanın erdemi, vefayı, sadakatı, samimiyeti bilmenin yolu adresi Hz. Muhammed Mustafa’yı tanımadan geçmektedir. O güzel Peygamber gelmeseydi emin olun ki, insanlık taharet olmayı dahi bilmiyordu. O güzel Peygamber gelmeseydi insanlık yıkanmayı bilmiyordu. O bizlere onu öğretti. O bizlere su medeniyetini öğretti. Ve dedi ki, “Temizlik imandandır” dedi ve direk imanla irtibatlandırdı Sevgili Peygamberimiz (S.A.V). O her haliyle bize bir lütuftur, Rabbimizin bize bir nimetidir. Cenab-ı Hakkın bize en önemli ikramıdır.”

İl Müftüsü Celal Sürgeç konferansında Bütün insanlığın Hz. Peygamber (S. A. V)’in rehberliğine ihtiyacı olduğu bir dönemde olduğunu vurguladı ve aile konusunda görüşlerine ağırlık verdi. Müftü Sürgeç konuşmasını Peygamberden bütün insanlığa güzel örnekler, motifler sunan toplum olmayı, mümin olmayı, Müslümanlar olmayı bizlere nasip eylesin sözleriyle noktaladı.

Program sonunda Pazarcık Kaymakamı Dr. Adil NAS tarafından İl Müftüsü Celal Sürgeç’e çiçek takdim edildi. Programda Kompozisyon ve şiir dalında dereceye girenlere protokol üyelerince ödülleri verildi.

Program Ulu Cami İmam Hatibi Abdurrahman Genç’in güzel duasıyla son buldu. Konferans sonunda misafirlere Türkiye Diyanet Vakfı yayınlarından olan "Peygamberimiz ve Gençlik" adlı kitap hediye edildi.

Programa Pazarcık Kaymakamı Dr. Adil Nas, Pazarcık Belediye Başkanı Yakup Hamdi Bozdağ, İl Müftüsü Celal Sürgeç, Türkoğlu İlçe Müftüsü Abdullah Rençber, Alevi Kültür Derneği Başkanı, Hasan Hüseyin Değirmenci, Kahramanmaraş Diyanet-Sen Şube Başkanı Şevket Bozdoğan ile İlçe kamu kurum müdürleri, sivil toplum temsilcileri ile çok sayıda Pazarcıklı vatandaşlar katıldı.