Polis Üniversiteye Stant Kurdu, Kayıt Yaptıran Öğrencileri Bilgilendirdi.

Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü Ve Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü Ekipleri Üniversiteyi Kazanan Öğrencileri Ve Ailelerini Bilgilendirmek İçin Stant Açtı.

‘’El Ele Güvenli Geleceğe’’ İsimli Proje Kapsamında Polis Memurları, Kayda Gelen Öğrencilere Ve Yakınlarına Terör Örgütlerinin Eleman Ya Da Sempatizan Kazanmak İçin Uyguladığı Tuzak Ve Yöntemleri Hakkında Bilgiler Verdi.

Sütçü İmam Üniversitesi’nde Stant Kuran Polisler, Özellikle Başka Şehirlerden Gelen Öğrenci Ve Velileriyle Birebir İletişime Geçti. Sütçü İmam Üniversitesi’ne Gelen Öğrenci Ve Velilerine Yorgunluklarını Atmaları İçin Soğuk Su, Meyve Suyu Ve Kek Gibi Ücretsiz İkramlar Dağıtıldı. Ayrıca İçinde Terör Örgütlerine Yönelik Uyarıların Yer Aldığı, Üniversite Öğrencileriyle Ailelerine Yönelik Hazırlanan ‘’El Ele Güvenli Geleceğe’’ Başlıklı Broşürler, Not Defterleri Ve Kalem Verildi.

Broşürlerde, Üniversite Başlangıcında Yapılan Arkadaş Seçimine Dikkat Çekilerek, Sivil Toplum Kuruluşlarının İçinde Faaliyet Göstermeniz Sorumlu Bir Yetişkin Olacağınızın Habercisidir. Ancak Dikkat Etmeniz Gereken İllegal Faaliyetler İçindeki Yapılardan Uzak Durmanız. Kamu Yararına Esaslı Çalışan Sivil Toplum Kuruluşları Sizinle Zenginleşecektir. İllegal Yapılar; Sosyal Yardım, Burs, Öğrenci Vb. İhtiyaçlarınızı Karşılama Vaadiyle Yaklaşır. Kaynağı Belirsiz Yardımları Almayın. Terör Örgütleri Gençlerin Sosyalleşme İhtiyacı, Kimlik İhtiyacı Ve Yalnızlık Duygusundan Faydalanır. Yalnızlıktan Kurtulmak İçin Tehlikeli Sulara Demir Atmayalım.’’ Uyarısı Yapıldı.

Uzman Polis Ekipleri, Suça Karşı Korunma Yollarını Ailelere Ve Öğrencilere Tek Tek Anlattı.

Kayıt İçin Sütçü İmam Üniversitesi’ne Gelen Öğrenci Ve Veliler Aksu Haber Mikrofonuna

‘’ Genellikle Çoğu Öğrenci Bu Şekilde Kandırılıyor. Böyle Güzel Karşılama Ve Bilgilendirme İçin Kahramanmaraş Emniyetine Çok Teşekkür Ederiz" dedi.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü Ekiplerinin Kurduğu Stantlar, Kayıtlar Süresince Açık Kalacak.

Muhabir: Sibel Gürle