Türkiye Geneli yapılan Huzur Arefe 2 uygulaması Kahramanmaraş'ta da yapıldı. Huzur operasyonun birinci aşamasına Kahramanmaraş polis sorumluluk bölgesi  il genelinde 96 ekip, 396 personel katıldı. İl merkezinde  14.00-19.00 saatleri arası 7 noktada, 20.00-23.00 saatleri  arası 4 noktada ve ilçelerde yapılan bu saatler arası uygulamada; 3.856 şahıs sorgulandı. 9 aranan şahıs yakalanırken, 6 şahsa gözaltı işlemi yapıldı.  4 şahsa 1120 tl Kabahatler kanunu ihlal cezası uygulandı. 877 araç sorgulanırken 31 araca 9.490 tl trafik cezası tanzim edildi. 7 araç trafikten men edildi.Tekirdağ ilinden çalıntı kaydı olan bir araç ele geçildi.358 adet kaçak sigara ele geçirildi.

Huzur operasyonun ikinci aşaması Arife günü devam ediyor.

Şehrin çevre yolu giriş ve çıkışlarında sabit polis uygulamaları devam ederken, şehir içinde degişken sokak ve kavşaklarda anlık şok ve süpürme operasyonları yapılıyor.

Alışveriş merkezleri, pazarlar ve alışverişin yoğun olduğu yerler, kapalı çarşı, hayvan pazarları, mezarlıklar, terminal, havaalanı ve merkezi yerlerde sivil polisler her türlü suça anında müdahale için görev aldı.

 Park polisleri bayram öncesi ve bayramda parkları denetim altında tutacak.

Trafik ve Asayiş Yönünden bayram öncesi ve bayramda gerekli planlamalar yapıldığı bildirildi.

Bayam tedbirleri tüm il merkezi ve ilçelerinde aynı anda devam edecek.

Bayram tebdirlerinde 1500 polis gece gündüz halkın huzuru için görev başında olacak.

Yetkililer,  bayram öncesi önemli bir olay yaşanmadığını, meydana mal varlığına karşı olayların ise failleri ile birlikte kısa sürede yakalandığını belirtti. Polis tarafından Bayram haftasında 21 hırsızlık şüphelisi yakalanarak cezaevine teslim edilirken, 38 kişiye Kabahatler kanununa aykırı davrammaktan idari işlem yapıldı, park ve bahçelerde 8 kişinin üzerinden bıçak ele geçirilerek men edildi. Değişik suçlardan aranan ve suça karışan çok sayıda kişi yakalandı. Alınan tedbirler sayesinde hayvan hırsızlığı olayı yaşanmadı

Muhabir: Sibel Gürle