Kahramanmaraş’ta 2 gün önce düğünde amca ve yeğenleri arasında çıkan miras kavgası kanlı bitti. Gözü dönen yeğenler düğünde amcasını bıçaklayarak olay yerini terk etti ve polis ekipleri 24 saat geçmeden o saldırganları yakaladı. 4 kişinin yaralanmasına sebep olan 3 kişi bugün mahkemeye sevk edildi. 4 kişinin yaralanmasına sebep olan 3 şüpheli bugün hakim karşısına çıktı, baba serbest kalırken 2 kardeş ise tutuklandı.

Kahramanmaraş’ın Dulkadiroğlu İlçesi’nde düğün töreninde miras paylaşımı iddiası ile çıkan tartışmada 4 kişi bıçaklanarak yaralandı.

Pınarbaşı Mahallesi’ndeki bir düğün salonunda, miras paylaşımından dolayı amca ve yeğenleri arasında tartışma, büyüyerek kavgaya dönüştü.

Kavgada öfkeli yeğenler arasında bir kişinin bıçakla saldırması sonucu amca Osman A. İle Yasin A., Fatih T. Ve Mehmet Can P.’yi Bıçakla Yaralandı.

İçinde amcalarının da olduğu 4 kişinin yaralanmasına sebep olan saldırganlar araçla olay yerinden kaçtı.

Kanlar içinde yere yığılan yaralılar olay yerine gelen sağlık ekiplerince kentteki çeşitli hastanelere kaldırıldı.

İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemleri alarak olayın ardından kaçan şüpheliler için çalışma başlattı.

Şüphelilerin kaçtıkları araç plakasını belirleyen polisler 24 saat geçmeden saldırganları Bulanık Köyü’nde kıskıvrak yakalayarak gözaltına alındı.

Şüphelilerin, yaralı Osman A'nın yeğenleri olduğu ve kavganın miras paylaşımı yüzünden çıktığı öğrenildi.

Yaralılardan Amca Osman A'nın hayati tehlikesinin bulunduğu belirtildi.

Gözaltına alınan 3 şüpheli Cengiz Aydoğan, kardeşi Cemil Aydoğan ve babası Fedakar A. polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Şüpheli Fedakar A. serbest bırakılırken, Cengiz Aydoğan ve Cemil Aydoğan çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Muhabir: Sibel Gürle