Olay 27.09.2017 günü saat 20.30'da oldu. Merkez Onikisubat ilçesi Pınarbaşı ilçesinde bulunan kapalı bir işyerinin yanından araçla geçen saldırganlar kapalı bir işyerine doğru tüfekle 2 el ateş ederek olay yerinden kaçtı. Olayda yaralanan olmadı.

Çevre sakinin ihbarı üzerine aracın kaçış istikametine doğru bölgeyi saran polis ekipleri, olaya karışan araçla Aslanbey mesire alanı civarında karşılaştı. Dur ikazına uymayan aracı yakalamak için onlarca ekip bölgeyi sardı. Aşırı hızla kaçan araç mesire alanı yanından ormanlık alana geçti.

Polis ekipleri Siren çalarak aracın peşine düşerken, kovalamaca sonunda araç ormanlık alanda şarampole uçtu.

Kaza yapan araçtan inerek kaçmaya başlayan 4 kişiden 3'ü etrafı saran polis ekipleri tarafından yakalanarak yere yatırılıp kelepcelendi. 06 FN 498 plakalı araçta yapılan aramada, saldırı olayında kullanılan 1 adet av tüfegı ve kartuşlar ele geçirildi. 

Bu defa da kaza esnasında ayağından yaralı olarak ormanın içinde kaybolan diğer kişinin yakalanması için yaya bir şekilde ormana dağılan polis ekipleri yarım saatlik bir arama tarama sonrası dördüncü şahsı da yakaladı.

Otomobil içerisinde yakalanan Murat Y. (28) , Kerim S. (47),

Recep A.( 24) ile Mehmet T. (32) gözaltına alındı.

İşyerine silahlı saldırı yaptığı anlaşılan şahısların olay esnasında alkollü olduğu tespit edildi.

Gözaltına alınan şüpheliler sorgulamak üzere emniyet müdürlüğüne götürüldü.