Kerkük Köprü’sünden başlayıp Pınarbaşı’na kadar devam edecek olan Ceyhan Nehri Rekreasyon Projesini hayata geçiren Elbistan Belediyesi, çalışmanın yüzde 90 oranında tamamlandığını belirtti.

Çalışmalar hakkında Elbistan Belediyesinden yapılan açıklamada, “Ceyhan Nehri Rekreasyon Projesinin 2. Etabı’nda olan Kaynarca bölgesindeki çalışmalarımız devam etmektedir. Proje kapsamındaki Kerkük Köprüsü’nden başlamak üzere Pınarbaşı’na kadar olan, Ceyhan Nehri boyunca sağlı sollu sahil yolları asfaltları hariç yüzde 90 tamamlanmıştır. Sadece sağ şeritteki Pınarbaşı Caddesine bağlantı yerinin genişlemesi, kavşak düzenlemesi, taş duvar yapımı devam etmektedir. Taş duvarın tamamlanması ile beraber yol trafiğe açılacaktır. İleriki zamanlarda da asfaltlaması devam edecektir”

Kaynarca Göleti Yeniden Canlanacak

Elbistan tarihinde önemle bir yere sahip olan Kaynarca Göletinde çalışmaların devam ettiğini belirtilirken göletin yeniden eski günlerine dönerek canlanacağı ifade edildi.

Açıklamanın devamında, “İlçemiz tarihi açısından önemli bir yere sahip olan ve doğal güzelliğini kaybeden Kaynarca Göletinde çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Şuanda sallama olarak tabir edilen trekking kovalı ekskavatörler çalışmaktadır. Onların çalışması tamamlandıktan sonra hafriyat kamyonları ile hafriyatın tamamı nakledilecektir. Çalışmalarımız tamamlandığında Kaynarca Göleti eski doğal yapısına kavuşacak ve yeniden canlanacaktır” ifadelerine yer verildi.