Dulkadiroğlu ilçesi Bertiz bölgesinde Budaklı mahallesine muhtar adayı olan Ömer Çitil, 750 seçmenin 382’sinin oyunu alarak muhtar seçildi. Çiçeği burnunda muhtar adayı, seçim zaferini bir dana keserek tüm mahalleye mangal yakarak kutladı.

Mahalli seçimlerin en heyecanlı olduğu yerlerden olan Dulkadiroğlu’nda seçim sonrası ilginç görüntüler ortaya çıktı. Bertiz bölgesinde Budaklı mahallesinde seçim yarışına giren genç aday Ömer Çitil, 745 seçmenin 382’sinin oyunu alarak ipi zaferle göğüsledi. Seçim sonrasında zaferini tüm mahalleye mangal yakarak kutlayan Çitil, zafer sonrası bir dana kurban ettiklerini söyledi.
Farklı bir kutlama yapmayı hedeflediklerini dile getiren Çitil, tüm mahalleyi bir araya getirerek mangal yaptıklarını hatırlattı. Çitil, mangal ateşinin sonu olmadığını dile getirerek görev süresi boyunca bu etkinliği zaman zaman yapacaklarını kaydetti.


Çitil, değerlendirmelerde bulunduğu konuşmasın da şunları söyledi: “Betiz’in gelişmiş mahallelerinden Budaklı mahallesinde seçimden zaferle çıktık. Değerli büyüklerim ve mahalle sakinlerime bizleri bu göreve layık gördükleri için teşekkür ediyorum. Mahallemizde eksikliklerimiz var. Bu eksikliklerimizi tek tek tespit edip projeler sunduk. Bu projeleri gerçekleştireceğimize söz veriyorum. Mahallemizin daha güzel bir hale gelmesi için var gücümüzle çalışacağız. Bu güzel insanlar en güzel hizmetleri hak ediyorlar. Bu insanlara kaç tane tosun kessek azdır. Şuanda 300 kilogramlık kebaplık et, 50-60 kilogramda paçalık et tüketilecek. Misafirlerimiz geldikçe etimizin devamı da mevcuttur. Yaklaşık 600 civarında misafir bekliyoruz. Bu etkinlikleri yazın da festivallerle devam ettireceğiz.”