Elbistan’da 15 Ağustos 2020 tarihinde içince bulunduğu otomobilin önü kesilerek yapılan silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Sefa Şakalar olayı sanıklarının yargılandığı davanın karar duruşması yapıldı.
Elbistan Ağır Ceza Mahkemesinde görülen karar duruşmasına tutuklu sanıklar E. D., R.B. taraf avukatları ve maktulün ailesi katıldı.
Mahkeme heyeti sanıklar E.D. ve R.B.’yi kasten öldürmek suçundan müebbet hapis cezasına, aynı olayla ağır yaralanan Bekir A.’ya yönelik öldürmeye teşebbüs suçundan da 12’şer yıl hapis cezasına çarptırdı.
Olayın geçmişi: 
15 Ağustos 2020 tarihinde Elbistan ilçesi Gariplik Caddesinde meydana gelen olayda, 01 DFT 09 plakalı otomobili durduran kişiler, araçtaki Bekir A. ve Sefa Şakalar ile tartışmaya başlamış, tartışma sonrası iki kişiye pompalı tüfekle saldırıda bulunulmuştu.
Olay sonrası ağır yaralanan Sefa Şakalar ve Bekir A. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Sağlı Uygulama ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılmıştı. Silahlı saldırıda yaralanan Sefa Şakalar (34) tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmişti.