Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünce Elbistan ilçesinde Battalgazi Mahallesi'ndeki Şehit Abdullah Tayyip Olçok İmam Hatip Ortaokulu bünyesinde oluşturulan kütüphane hizmete açıldı.

Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, törende yaptığı konuşmada, kütüphanenin gençlerin sosyal ve kültürel gelişimine katkı sunacağını belirtti.

Kütüphanenin okuma alışkanlığı kazandırarak öğrencilerin okumaya ilgisini artıracağını dile getiren kaymakam Akkoyun, "Vatan savunması için, bayrağımız için, ülkemiz için aziz milletimizin geleceği için canını feda eden şehidimiz Durmuş Polat'ın ruhuna hediye edilen bu kütüphanemizde eğitim gören öğrencilerimiz şehitlerimizi hep anacaklardır. Aziz şehitlerimizin bu ülke için neden canlarını feda ettiklerini bu ilim yuvasında öğrenecekler" dedi.

Elbistan'da yapılan eğitim kurumlarına ve kütüphanelere şehit olan güvenlik güçlerinin isimlerinin verilmesi için çalışma yaptıklarını belirten kaymakam Akkoyun, "Proje kapsamında ilçemizde üçüncü kütüphaneyi açtık. Bu eğitim yuvalarına şehitlerimizin isimlerini verdik. İlçemizde devam eden kamu yatırımları bulunmaktadır. Tamamlandığında o yerlere de şehitlerimizin isimlerinin verilmesi için çalışma yaptık" diye konuştu.

Konuşmanın ardından kaymakam Akkoyun, Kahramanmaraş İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Tatlıbadem ve İlçe Emniyet Müdür Vekili Seher Sönmez, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Sinan Sert, Milli Eğitim Müdürü Kürşat Bayazıt, Eğitim Bir Sen Elbistan Temsilcisi Tahsin Çıplak, kütüphaneyi gezdi, öğrencilerle sohbet etti.

Kütüphaneye ismi verilen şehidin babası Menderes Polat ise, kütüphanenin açılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, emeği geçen herkese teşekkür etti.