Elbistan Milli Eğitim Müdürlüğü’nün hazırladığı SODES Projesi ile 135 öğrenci ilk kez bir geziye katılarak, hayallerini gerçekleştirmenin hazzını yaşadılar.

Birçoğu ilk kez şehir dışına çıktı, tamamına yakını ise ilk kez bir geziye katılarak hayallerini gerçekleştirdi. Elbistan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Karaelbistan Mahallesindeki dezavantajlı öğrencilerin Selçuklu’ya ve Osmanlı’ya başkentlik yapmış kentleri gezmeleri için, hazırladığı SODES Projesi onay alınca öğrenciler için yol göründü.

Altı okuldan tam 135 öğrenci hayatlarında ilk kez tarihi geziye katılmanın ve hayallerini gerçekleştirmenin sevincini yaşadı. Konya, Bursa ve İstanbul. Öğrenciler hayallerini süsleyen üç büyük şehirde Mevlana Türbesi, Alaattin Tepesi, Sille Kasabası, Şemsi Tebrizi, Osmangazi ile Orhangazi Türbesi, Ulu Camii, Ulu Çınar, Emir Sultan, Tophane Meydanı, Topkapı Sarayı, Ayasofya ve Sultanahmet Camii’ni gezdiler. Bursa’dan İstanbul’a feribotla geçen öğrenciler, deniz yolculuğu yaparak ta bir ilki yaşadılar.

Öğrenciler, geziden çok memnun kaldıklarını belirterek, ilk kez böyle bir geziye katılma fırsatımız oldu. Tarihi gezerek öğrendik. Milli Eğitim Müdürümüze ve öğretmenlerimize çok teşekkür ediyoruz dediler.