Bu yıl ilk çeyrekte de 45 milyar dolarlık bir rakama ulaşıldığını dile getiren Gülle, "Yılı en az 180 milyar doların üzerinde bir rakamla bitireceğimizi garanti ettiğimiz bir tablodayız. Bunun içerisinde tekstil ve hazır giyimin de payı çok." dedi.

Gülle, Türkiye'nin geçen yıl Cumhuriyet tarihinin en önemli ekonomik saldırısıyla ve kriziyle karşı karşıya kaldığını, ekonomik göstergelerin hemen hepsinin bundan etkilendiğini ifade ederek "Etkilenmeyen tek şey vardı o da ihracat rakamlarımızdı. O konuda iş adamlarımızın duruşu ve fedakarlığı takdire şayandır." diye konuştu.

Türkiye'de ne zaman kriz olduysa akabinde tekstil sektörünün yatırımlarıyla ve cesaretiyle işlerini büyüterek diğer sektörlere ilham verdiğine dikkati çeken Gülle, "Tekstil sektörü bir duraksama noktasında. Bizim tekrar bir hikaye yazmaya ihtiyacımız var. Artık ihracat rakamlarımızda biz tekstil ve hazır giyim sektörümüzün ihracatlarını üçüncü sektör olarak açıklıyoruz. Artışları sınırlı kalan projelere, yaratıcı inovasyonlara ve üretimlere ihtiyacı olan bu sektörümüzün yeni bir modele ihtiyacının olduğunu düşünüyorum. Biz bu çalışmanın altyapılarını yapıyoruz." ifadelerini kullandı.

Türk Eximbank Genel Müdür Yardımcısı Enis Gültekin de, her zaman ihracatçıların yanında olduklarını söyledi.

Finans alacak sigortası desteğiyle ihracatçıya destek olmaya çalıştıklarını belirten Yıldırım, "Artan bir şekilde bu desteklerimizi sürdürüyoruz. Çünkü biz kendimizi her zaman bu ailenin bir parçası olarak gördük. Bu şekilde düşünmeye devam edeceğiz. Sizin sorunlarınızı dinliyoruz. Bu toplantılardan bir gerçekten besleniyoruz. Bu toplantıdan alacağımız önerilerin de hayırlara vesile olmasını diliyorum." dedi.