Yeni Kemankeşler Yetiştirecek Afşin’de, Türk kültür tarihinin en önemli yapı taşlarından biri olan okçuluğu tanıtmak ve geliştirmek için Afşin Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle ‘Geleneksel Türk Okçuluğu’ kursu açıldı.

Afşin Fen Lisesi Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilen açılış töreninde konuşan Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, gençlerin ata sporu okçulukla iç içe olması için ‘Geleneksel Türk Okçuluğu’ kursunu düzenlediklerini söyledi.

Okçuluk kültürünün dünyaya tanıtılması gerektiğini ifade eden Güven, “Yaklaşık 900 yıl dünya coğrafyasının büyük bir kısmına hükmetmiş, dünyada adalet sağlamış bir milletin evlatlarıyız. Dünyada söz sahibi olmamızı sağlayan bir ordu, millet geleneğimiz var. Geçmişte atalarımız hem günlük yaşantılarına devam ediyor hem de sefer emri geldiğinde asker olarak orduya katılıyorlardı. Atalarımızın başarılarının ardında manevi ve fiziksel aktiviteler hep oldu. Bunlardan biri de okçuluktu. İnşallah günümüzde tekrar gençlerimizin ata sporumuz okçulukla iç içe olması için bu kursu tertip ettik. Bu kursun düzenlenmesinde emekleri olan Afşin Fen Lisesi idarecileri ve okul aile birliğine teşekkür ediyorum. Bizim yıllardır istediğimiz bir organizasyonu hayata geçirdiler. Gençlerimize başarılar diliyorum” diye konuştu.

Geleneksel Türk Okçuluğunu tekrar canlandırmak istediklerini belirten Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Mahir Turan, “ Okçuluk bizim ata sporumuzdur. Fakat yaygınlığı azaldı. Afşin Fen Lisemizin girişimleriyle Halk Eğitim Merkezimizin destekleriyle Afşin Belediyemizle bir proje hazırladık. İl olarak geleneksek Türk okçuluğu kursumuzu fen lisemizden başlatarak ilerleyen zamanlarda tüm okullarımızdaki öğrencilerimize ulaştırmak istiyoruz. Açılışını yaptığımız kursun hayırlara vesile olmasını ve kazasız bir şekilde öğrencilerimizin birer kemankeş olmasını arzu ediyorum” açıklamasında bulundu.

Afşin Fen Lisesi Müdürü Cuma Kılıç, ok ve yayın, Türk milletinin en önemli kütür parçalarından biri olduğunu belirtti. Geleneksel Türk Okçuluğu Antrenörü Halil Kozanoğlu ise, “ Elbistan’da özel bir okçuluk kulübümüz var ve burada kemankeşler yetiştiriyoruz. Afşin’de belediye, halk eğitim merkezi ve ilçe milli eğitim işbirliğiyle okulumuzda geleneksel Türk okçuluğu kursu açıldı. 2019 yılında kurulan Geleneksek Türk Okçuluğu Federasyonu tarafından belirlenen faaliyet programı kapsamında açılan okçuluk yarışmalarına hazırlamak istiyoruz. Okulumuzdaki öğrencilerimize bu kapsamda eğitimler vereceğiz. Okçuluk sporunun öğrencilerimize birçok katkı sağlayacağına inanıyorum. Kültür sporumuz olan okçuluğun yaşatılması için açılan kursa katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum.” ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından kemankeş adayları, Geleneksel Türk Okçuluğu Antrenörü Halil Kozanoğlu direktifleriyle gösteri yaptı. Programa, Afşin İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı İsmail Serhat Çakar, İlçe Müftüsü Hayrullah Balta, AK Parti İlçe Başkanı İsmail Safi, MHP İlçe Başkanı Ersal Koç, Afşin Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ahmet Şahan, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Boz, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri okul idarecileri ile vatandaşlar katıldı.