Kovid-19 salgını ile mücadele kapsamında sokağa çıkma kısıtlaması neticesinde evde kalan insanlarımıza spor yaptırmak adına  Dulkadiroğlu Belediyesi, Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Başkanlığı ve Kahramanmaraş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce Türkiye'de bir ilk olarak evde "En Güzel Güreş Peşrevi Çekme Yarışması" düzenlenecektir.

Bir çok başarı elde eden pehlivanların jüri üyeliğini yaptığı yarışmanın sonuçları 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı günü ilan edilecek.

Kovid-19 salgını ile mücadele kapsamında sokağa çıkma kısıtlaması neticesinde evde kalan insanlara spor yaptırmak adına  Dulkadiroğlu Belediyesi, Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Başkanlığı ve Kahramanmaraş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce Türkiye'de bir ilk olarak evde "En Güzel Güreş Peşrevi Çekme Yarışması" düzenlenecek.

Katılım şartları

Katılımcıların Türkiye Geneli Şalvar Sporcuları kendi yapmış olduğu güreş çeşidi kıyafeti olan aba, şalvar, kısmet, pırpıt vb güreş giysilerinden hernaği biriyle en az 15 saniye, en fazla 30 saniye olacak şekilde video çekerek 18 Mayıs 2020 saat 17:00'ye kadar 0539 796 9772 nolu hatta Whatsapp yoluyla yollamaları isteniyor. 

En Güzel Güreş Peşrevi Çekme Yarışmasının Şampiyonu  1 tam altın kazanacak. 2. olan Yarım altın, 3.olan ise tam çeyrek kazanacak. Yarışmanın sonuçları 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı günü ilan edilecek.

Jüri üyeleri  pehlivanlardan oluşuyor

Jüri üyeleri Geleneksel Spor Dalları As Başkanı Şahin Hopur, Dünya Olimpiyan şampiyonu Mahmut Demir, Kırkpınar 2 altın Kemerli Başpehlivan Ahmet Taşcı, Avrupa ve Dünya şampiyonu Harun Doğan, Kırkpınar Başpehlivanı Recep Kara, Milli güreşçi eski MHK Üyesi Metin Şenel, Ayrupa 2.'si ve Dünya 2.'si Günder Başkanı Serhat Balcı, Artvin Gençlik ve Spor il müdürü Mustafa Demirkıran, Antalya Elmalar Belediye başkan yardımcısı Hasan Aydın, Bayrampaşa Gençlik ve Spor ilçe  müdürü Fatih Alabacak, Onikişubat Gençlik ve Spor ilçe müdürü Kadir Gemci, Karakucak Türkiye şampiyonası Başpehlivanları Halil hopur ve Kırkpınar Başpehlivanı Abdullah Güngör olacak.