Kahramanmaraş'a Kayseri karayolundan giriş yapan ve birçok ilde evlerden hırsızlık yapan suç makinesi kadın şahıs mobil park polisinin dikkati sayesinde uzun soluklu kovalamaca sonucu yakalandı.

İl girişlerini sıkı tutan polis ekipleri gezici hırsızlara nefes aldırmıyor.

Kayseri Yolu Girişinde Kahramanmaraş’a seyir halinde olan bir minibüs polisin şüphesi üzerine durduruldu. Durdurulan minibüsten kaçan şüpheli, kovalamaca sonucu arazide kıskıvrak yakalandı.

Her defasında kendisini farklı isimle tanıtan ve birçok farklı illerde hırsızlık olaylarını gerçekleştiren şüpheli kadın Kahramanmaraş'ta herhangi bir suç işlenmeden gözaltına alındı.

4 Sahte Kimlikli Hırsıza Mobil Park Polisinden Nefes Kesen Operasyon!

Kahramanmaraş Polisi, gezici hırsızlara nefes aldırmıyor. İl girişlerini sıkı tutan polis, nitelikli suçluları şehre girmeden yakalıyor.

Edinilen bilgiye göre, olay 23 Ekim 2018 günü Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü Ekipleri tarafından Kayseri Yolu Girişinde meydana geldi.

Polisin şüphe üzerine durdurduğu minibüsten kaçan şüpheli kadın, kovalamaca sonucu arazide sıkıştırılıp yakalandı.

Polisin incelemesi sonucu gerçek kimliği tespit edilen suç makinesi kadının kendini değişik illerde 4 ayrı kimlik ile tanıttığı ortaya çıkarıldı.

Şüpheli kadının hırsızlıktan 39 suç kaydı olduğu, 12 ayrı hırsızlık suçundan 5 yıl kesinleşmiş hapis cezası ile arandığı ve cezaevi firarisi olduğu belirlendi.

Parmak İzinde Gerçek Kimliği Ortaya Çıktı!

Kimliği olmayan şüpheli kadın, kendisini ilk olarak Sibel G. Olarak tanıttı. Ancak polis ekiplerine kimliği hakkında detaylı bilgi veremeyen şüpheli, polis ekiplerince parmak izi tetkiki amacıyla Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Polisin parmak izi araştırması sonucunda şüphelinin gerçek kimliğinin Pınar Ö. olduğu belirlendi.

4 Ayrı İsimle Birçok İlde Hırsızlık!

Şüpheli kadının kendisini İstanbul ve ilçeleri, Kocaeli ilçeleri, Ankara, Gaziantep gibi illerde 4 ayrı kimlikle tanıttığı ve bu illerde gerçekleşen 12 ayrı hırsızlık suçundan arandığı, İstanbul ilinden cezaevi firarisi olduğu belirlendi.

Şüpheli kadının kendisini Sibel G., Narin Ü., Aygül G., Pınar Ö. isimleriyle 4 ayrı kimlikte tanıttığı tespit edildi. Adeta suç makinesi olan firari kadının, birçok ilde evden hırsızlık olayını gerçekleştiren azılı bir suçlu olduğu ortaya çıktı. Şüpheli şahıs gözaltına alınarak Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü Onikişubat İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Emniyet Uyarıyor!

Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü Ekipleri tarafından gezici hırsızlık şebekelerine yönelik önleyici, caydırıcı ve engelleyici uygulamalara devam ediliyor

İl Merkezi ve ilçelerde meydana gelen evden hırsızlık olaylarının büyük çoğunluğun ev zilleri çalan sözde bohçacı ve dilenci görünümlü bayanların gerçekleştirdiğini ifade eden yetkililer,

bu gibi şüphelileri gören vatandaşların anında 155 Polis imdat telefonunu aramalarını, arayan vatandaşların isimlerin gizli tutulduğu belirtildi.

Zile basan şüpheli bayanların kapı açılmayınca evlerin boş olduğunu tespit ederek hırsızlık amaçlı evlere girdikleri hatırlatıldı.

Kapıları Anahtar İle Kilitleyin!

Bohçacı ve dilenci görünümlü şüpheli bayanların hırsızlık amaçlı eve girememesi için kapıların anahtar ile kilitlenmesinin gerektiğini vurgulayan uzmanlar, kapıların sadece çekilerek kilitlenmeden bırakılması halinde kolayca açılabileceğini belirtti. Genellikle bu tarz bayanların yanlarında kapı açmaya yarar plastik aparat olduğunu, sadece çekilerek kapatılan kapıları, kapı ara boşluğundan kart sokmak suretiyle kapı dili düşürüp birkaç saniyede açabildikleri ve bu konuda dikkatli olunarak kapıların anahtar ile mutlaka kilitlenmesi vurgulandı.

Muhabir: Sibel Gürle