Milli sporcular serbest güreş ve paralimpik yüzme branşlarında Avrupa’da Mayıs ayı içinde gerçekleştirilen şampiyonalarda 1 altın, 2 gümüş ve 2 bronz madalya alarak toplam 5 madalyayla yurda dönmüştü.

16 – 22 Mayıs tarihleri arasında Portekiz’de düzenlenen ve toplamda 47 ülkeden 380 sporcunun katıldığı Paralimpik Yüzme Avrupa Şampiyonası’nda Türkiye adına mücadele eden Sevilay Öztürk, 2 gümüş ve 2 bronz madalya kazanarak göğüsleri kabarttı. Böylece Türkiye’nin toplamda 3 gümüş ve 3 bronz madalya kazandığı şampiyonada toplamda 4 madalya Kahramanmaraş hanesine yazılmış oldu.

Milli güreşçimiz Anıl Kılıçsallayan ise 17 - 23 Mayıs tarihlerinde Kuzey Makedonya’nın başkenti Üsküp’te düzenlenen U23 Avrupa Güreş Şampiyonası’nda serbest stilde 125 kiloda şampiyon olmuştu.

Böylece Türkiye Güreş Milli Takımı’nın şampiyonada kazandığı 3 altın madalyadan biri Kahramanmaraş’tan geldi.

Avrupa’da fark yaratan milli sporcularımız. Madalyalı şehirde tarih yazmaya devam ediyor. Kahramanmaraş’ın bir diğer Madalyalı Sporcuları ise şöyle:
Safiye Sarıtürk, Haydar Yavuz, Remzi Temur, Esra Pul, Merve Pul, Melike Günal, Kahramanmaraş’a madalyalarla dönen milli sporcularımızdan.

Muhabir: Gökhan Çalı