Film, Mehmet Bozdağ'ın senaryosunu kaleme alıp yapımcılığını üstlendiği, yönetmen koltuğunda Kamil Aydın'ın oturduğu Türkler Geliyor: Adaletin Kılıcı, Fatih Sultan Mehmet'in Avrupa seferlerini, öncü askerler konumundaki Akıncılar birliği üzerinden anlatıyor.

Mehmet Bozdağ imzalı film, Türkler Geliyor oyuncuları Kahramanmaraş’ın en önemli turizm merkezlerinden biri olan, yerli ve yabancı ziyaretçilerin hayranlıkla gelip görmek istedikleri başkonuş yaylasında 2 günlerini geçirdiler.


Hem temiz havasıyla hem de ortamıyla insanın ruhunu dinlendiren başkonuş yaylasının bu sefer çok özel misafirleri vardı. Türkler Geliyor oyuncuları emre kıvılcım, levent Özdilek,

Oyuncu Emre Kıvılcım, “Kahramanmaraş’a geldiğimiz zaman itibaren sanki kendi memleketimde gibi hissettim. Malatyalıyım ayrıca Malatya’ya da bir özlem duyuyoruz? Gerçekten memleketime gelmiş gibi hissettim daha bir gün oldu geleli ama şuan sanki uzun zamandır burada yaşıyormuş gibi gerçekten kardeşim Serhan, bizi çok iyi ağırladı.

Kıvılcım, “buradaki insanların samimiyeti beni daha çok etkiledi”

“Önemli olan çok güzel şeyler yemek, değişik şeyler yapmak değil, buradaki insanların samimiyeti beni daha çok etkiledi. Onun için herkese teşekkür ediyorum. Başkonuş yaylasında kaldık bir gece, oksijeni gerçekten çok değişik yaklaşık 3-4 saat uyudum ama sanki 10-15 saattir yatıyorum da yeni kalkmışım gibi çok dinciz, çok sakin kafa dinlemek için çok güzel bir yer. Sabahın erken saatlerinde kahvaltı yaptık İstanbul’da yaşayan birisi olarak organik ürünleri ne kadar üstünde marketlerde organik yazsa da bulma ihtimalin yok, organik ürünler yedik lezzetini direk zaten fark ediyorsun. Burada geçirdiğimiz zaman diliminde her şey çok güzeldi herkese teşekkür ediyorum dedi.


Başkonuş Yaylası Yönetim Kurulu Başkanı Serhan Erdoğanyılmaz, “ben çok mutluyum çünkü gönülden yaptığımız böyle gönülden karşılığını görmek yani gözlerde bile görmek aslında bizim için çok önemli Emre Kıvılcım, içinde ayrı bir yer açmak istiyorum; çünkü Kahramanmaraş’ta çok büyük bir hayran kitlesi var. Kendisinin ki çok şükür gözleri de gördü bunu. Biz başkonuş yaylası olarak yani Kahramanmaraş olarak ev sahipliği yaptık ne mutlu bize, Türkler geliyor filminin oyuncularını Mehmet Bozdağ’a böyle bir filmi yaptığı için bizlere kazandırdığı için ve herkese gerçekten gönülde teşekkür ediyorum dedi.”



Oyuncu Levent Özdilek, Kahramanmaraş’ın çok gelişmiş buldum ve başkanoş yaylasını da olağan üstü yani bir cennet gibi buraya geldiğinde yenilen tertemiz havasını al, doğada yürüyüşünü yap, ceylanlarla, atlarla iç içesin yani insan burada yenilenir, tazelenir. Aslında başkonuş yaylasın film ve dizilerin çekilmesi için çok müsait bir mekân ve doğan bir yer. Sadece buraya uyabilecek bir senaryo olması gerekiyor. Yapımcımız Mehmet Bozdağ’da buraya gelecek buralara bakacak görecek Mehmet tarih konusunda kendini çok iyi geliştirmiş birisi birde senaryoda yazıyor. İnşallah Mehmet buraya geldiğinde burada bir senaryo - hikâye çıkardığında bu doğal ortamda çekeriz dedi.”
 


Oyuncu Mustafa Zere, “başkonuş yaylası kesinlikle anlatılmaz yaşanır diye bilirim. İlk Geldiğimizde bize misafirperverliğinde Serhan abimize çok teşekkür ediyoruz. Bozdağ ailesi olarak, yayla gezisini çok merak ediyordum ben de doğa ve tarihi mekanları görmeyi gezmeyi çok seven biriyim şuan başkonuş yaylasındayız enfes bir görüntü var burada. Burada Doğa hayvanlarıyla iç içesin, bence gezilip gelip görülmesi gereken yerlerden biridir. Kar olmasına rağmen çok güzel bir hava var yani yumuşak bir havası var. Ormanın, ağaçların kokusu kuşların cıvıl cıvıl ötmesi yani suyun berraklığı bile çok harika yani burası mükemmel ötesi bir yer dedi.”

Türkler Geliyor filmini oyuncuları başkonuş yaylasında geziler yaparak başkonuş yaylasının tadını doyasıya çıkardılar. Bu güzel mekân için tekrar geleceklerini de söylediler.

Haber: Gökhan Çalı