Güven, Eryiğit ve heyetini kabulde yaptığı konuşmada, Belçika'dan gelen heyeti misafir etmekten duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Avrupa'da İslami fobinin tavan yaptığı bir dönemde bu yürekliliği gösteren kadınlara şükran sunduğunu ifade eden Güven, "İşleri bizden daha zor. Bizler kendi memleketimizde milli değerlerimizle mücadele ediyoruz ama onlar farklı ortamda mücadele ediyor. Bizim tabirle 'Her baba yiğidin harcı değil'. Ben hepsine tek tek şükranlarımı sunuyorum iyi ki varlar, iyi ki orada cesaretle mücadele ediyorlar. Bizim şevkimizi ve çalışma azmimizi artıyorlar. Misafirimiz olmalarından dolayı şeref duydum." diye konuştu.

UETD Başkanı Eryiğit de Afşin ziyaretinin kendilerine farklı duygular kazandırdığını, milli duyguları artmış bir ekip olarak tekrar Belçika'ya döneceklerini söyledi.

Yönetim kurulu üyeleriyle, UNESCO Dünya Mirasları Geçici Listesinde yer alan Eshab-ı Kehf Külliyesi'nin bulunduğu ilçede olmaktan dolayı mutlu olduklarını dile getiren Eryiğit, UETD Belçika Kadın Kolları Teşkilatı olarak Türkiye’ye geldiklerini ve AK Parti'nin Avrupa’ya yönelik bir teşkilatı olduklarını belirtti.

Yönetimlerinde Afşinlilerin de bulunduğunu dile getiren Eryiğit, amaçlarının, hem yurdun güzelliklerini görmek hem de kültürel gezi gerçekleştirmek olduğunu belirtti.

Belediye Başkanı Güven'i misafirperverliği için teşekkür eden Eryiğit, "Bu gezinin bize çok şey kattığına inanıyorum. Afşin'de Eshab-ı Kehf'i ziyaret ettik, ülkemiz için askerlerimiz için dua ettik. İnşallah buradan farklı duygularla, milli duyguları artmış bir ekip olarak geri döneceğiz." dedi.

Güven, Eryiğit ve yönetim kurulu üyelerine Eshab-ı Kehf tablosu hediye etti.