Kahramanmaraş’ın Türkoğlu İlçesinde Ukrayna Uyruklu Lıudmyla Barabash ihtida töreniyle Müslüman oldu. Kelime-İ Şehadet getiren genç kadın, gözyaşlarını tutamadı.

Türkoğlu İlçemizden Mehmet Buğra GÖK' le evlilik hazırlığı yapan Ukrayna’ lı Lıudmyla BARABASH, Müftülükte düzenlen törenle Müslüman olarak 'Leyla' ismini aldı. Barabash, kelime-i şehadet getirdikten sonra kendisine hediye edilen Kur'an-ı Kerim'i öperek alnına koymayı unutmadı.

MÜFTÜLÜĞÜMÜZE MÜSLÜMAN OLMAK İÇİN MÜRACAAT ETTİ

Antalya’ da çalışan Mehmet Buğra Gök, Ukraynalı Lıudmyla Barabash ile bir süre önce tanıştı. Daha sonra evlilik kararı alan gençler, Ukraynalı Lıudmyla Barabash Türkoğlu Müftülüğüne gelerek Müslüman olmak için müracaat etti. Barabash müracaatı ve isteği üzerine Türkoğlu Müftüsü Abdullah Rencber diğer görevlilerin katılımı ile ihtida töreni düzenlendi. Törenin ardından çiftlerin nikahıda Müftü Rencber tarafından kıyıldı. Tören sırasında duygusal anlar yaşandı.

Tören sonunda İlçe Müftüsü Abdullah Rencber tarafından Lıudmyla Barabash’ a Kur’an-ı Kerim ve İslam İlmihali hediye edildi.