16 Nisan’da başlayan ve 26 takımın yarıştığı turnuvanın finali, Ülkü Ocakları Kahramanmaraş İl Başkanı Hüseyin Kayış’ın başlama vuruşuyla gerçekleşti. Final müsabakasında Mağralı Mahallesi ile Karaziyaret Mahallesi takımları arasında oynana karşılaşma, Mağralı Mahallesinin 3-2 galibiyetiyle sonuçlandı.

Gençleri spora yönlendirmeye çalıştıklarına dikkat çeken Ülkü Ocakları Kahramanmaraş İl Başkanlığı Mahalle Teşkilatı Başkanı Şeref Paksoy: “Amacımız gençlerimizi uyuşturucu ve madde bağımlılığından kurtaracak faaliyetlerde daha etkin kılmaktır. Türk Gençliğini daima bu gibi sosyal faaliyetlere yönlendireceğiz. Gerek sosyal faaliyet gerek sosyal sorumluluk kapsamlarında üzerimize düşeni yapacak ve gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutacağız” İfadelerini dile getirdi.

Kazananın Türk Gençliği olduğunu vurgulayan Ülkü Ocakları Kahramanmaraş İl Başkanı Hüseyin Kayış: “Yarınlarımızın teminatı Türk Gençliğidir. Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanımız Sayın Olcay Kılavuz Beyefendi’nin Uyuşturucu ve Madde Bağımlılığı ile Mücadele kapsamında ‘Türk Gençliğini ısrarla spora davet ediyorum’ çağrısı üzerine bizde Ülkü Ocakları Kahramanmaraş İl Başkanlığı Mahalle Teşkilatları olarak ‘Mahalleler Arası Futbol Turnuvası’ organize ettik. Gençlerimizin geleceği için büyük tehdit oluşturan uyuşturucu ve madde bağımlılığından uzak tutmak amacıyla gençlerimizi ısrarla; spora, kitap okumaya, bilgiye ve seygiye davet edeceğiz. Cehalet bizim en büyük düşmanımızdır. Biliyoruz ki; sağlıklı bireyler sağlıklı fikirler üretir. Uyuşturucu ve madde bağımlılığı ile mücadelede gençlerimizin daima yanında yer alacak, onları bu bataktan uzak tutacağız. Bizim duruşumuz, tavrımız ve karakterimiz her zaman Türk Gençliğinden yanadır” dedi.

Kayış, “Uyuşturucu batağına düşmüş her genç bizim için kaybedilmiş bir vatandır. Biz bu illete tek bir gencimizi bile feda etmeyeceğiz. Daima yanlarında olacak, bu konuda üzerimize düşeni yapacak ve onları bu bataktan uzak tutacağız” sözleriyle gençleri yalnız bırakmayacaklarını dile getirdi. Kayış sözlerine: “Ey Türk İstikbalinin Evladı Damarlarındaki Asil Kanı Kirletme! Ülkü Ocaklıyız! Uyuşturucu ve madde bağımlılığına karşıyız” şeklide son verdi.

Turnuva Ülkü Ocakları Kahramanmaraş İl Başkanı Hüseyin Kayış'ın madalya ve ödül takdimi ile tamamlandı.