Türkiye’nin farklı üniversitelerinden gelen 250 gıda mühendisliği öğrencisi Kahramanmaraş’ta dondurma şovunda bir araya geldi.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'nde gerçekleştirilen kongrenin ana sponsorlarından olan Alpedo Kervanhan Lezzet Grubu, Gıda Mühendisliği 10. Öğrenci Kongresi'nin ilk günü sonrası panel ve oturumların ardından öğrencileri tesislerinde ağırladı.

Yemek sonrası öğrencilere özel dondurma şov düzenledi. Karşılarında dev çengel dondurmayı gören öğrenciler, 250 kilogramağırlığındaki çengel dondurmanın kesimi ve büyüklüğü karşısında şaşkına döndü.

Dondurma şovunda öğrencilerle birlikte eğlenen TGDF Genel Sekreteri İlknur Menlik, “Kahramanmaraş'ın ev sahipliğini gördük, dondurmasını biliyorduk ama yerinde yiyince yöresel lezzetler çok daha anlamlı oluyor.” dedi.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Gıda mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sinan Dayısoylu ise, “Burada bilgi ve birikimlerini öğrencilerimizle paylaştılar. Yarın da yine programımız dolu dolu devam edecek” diye konuştu.

Kongrede ilk oturum gerçekleştirilirken, Alpedo-Kervan Yönetim Kurulu Başkanı Sami Kervancıoğlu'da, “. Bizde kendimizi zaten turizm elçisi ilan etmiştik. Her şey Kahramanmaraş için, her şey Türkiye için diyorum” dedi.

BM Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) Türkiye Temsilci Yardımcısı Ayşegül Selışık'da, “Bu sektöre Sami bey işletme anlamında değil, hayvancılık anlamında da destek veriyorlar. İhracat talebi arttıkça burada süt üretimi artmış olacak” ifadelerine yer verdi.

Son olarak Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'nde Rektörü Niyazi Can ise, dondurmanın Kahramanmaraş'ın tanıtımında önemine dikkat çekti.