KSÜ Cahit Zarifoğlu Konferans Salonunda gerçekleştirilen panelin açılış konuşmasını Türkiye Büyük Millet Meclisi İçişleri Komisyonu Başkanı ve Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç yaptı. Gençlere başarılı bir kariyer yaşamı için tavsiyelerde bulunan Güvenç, “En iyi okulu da bitirseniz, en iyi diplomayı da alsanız, eğer onun üstüne kendiniz bir şey koyamıyorsanız, kişisel gelişiminizi tamamlayamıyorsanız, uğraştığınız alanda ‘ben de varım’ diyemiyorsanız, işiniz çok zor. Dünya artık küçük bir köye döndü. Sen Washington’da doğan gençle, sen Japonya’da doğan gençle, sen Almanya’da doğan gençle rekabet edeceksin. İşimiz hem zor, hem kolay. Zorluğu küresel rekabetin bu kadar genişlemiş olması, kolaylığı ise çok şükür hepsiyle rekabet edecek altyapımız, okullarımız, hocalarımız var.” diye konuştu.

Üniversite öğrencilerine ideolojilere kurban olmamalarını tavsiye eden Güvenç, “Ülkenizi sevin. İnsanınızı sevin. Devletinizin kıymetini bilin. Bu coğrafyada bu ülkenin ayakta kalabilmesi için solcumuz, sağcımız, alevîmiz, sünnîmiz, Kürt’ümüz, Türk’ümüz bir olacağız. Birbirimizi anlamaya çalışacağız.” ifadelerini kullandı.

KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can ise üniversite hakkında genel bilgilendirmelerde bulunarak konuşmasına başladı. BİLSEK’in çalışmalarının üniversitenin vizyonu ve misyonuna destek niteliğinde oluğunu belirten Rektör Can, gençlerin daha donanımlı yetişmesi yönünde çalışmalar yürüten BİLSEK’in çalışmalarını desteklediklerini söyledi.

Rektör Can, “KSÜ olarak bize emanet edilen gençleri, en iyi şekilde, en nitelikli, en bilgili, çağın gereksinimlerine cevap verebilen, köklerine ve değerlerine bağlı donanımlı bireyler olarak yetiştirmenin çabası içerisindeyiz. Bu amaca hizmet eden her türlü kurum, kuruluşla işbirliğine açığız.” diye konuştu.

BİLSEK Yönetim Kurulu Başkanı Sinan El ile BİLSEK Onursal Başkanı ve proje koordinatörü Mehmet Köşk de birer konuşma yaparak proje hakkında bilgiler verdiler.

çılış konuşmalarının ardından Millevekili Güvenç, Rektör Can ve protokol üyeleri ile birlikte gençlerin şehir ve ülke meselelerine ilişkin sorularını cevaplandırarak bir süre sohbet etti.

Daha sonra ise İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Taşlıyan’ın yürütücülüğünü yaptığı “2023 Türkiye Vizyonu ve Gençlik” konulu panel oturumuna geçildi.

Panelde konuşmacı olarak Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nail Yıldırım, Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Tekerek, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kültür, Spor ve Turizm Daire Başkanı Duran Doğan ve Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Dinçer yer aldı.