Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’ün bir program dönüşü karşılaşarak sohbet ettiği öğrenciler, okul gidiş gelişlerinde sorun yaşadıklarını söyleyerek okullarının bulunduğu bölgeye üst geçit ve yaya yolu yapılmasını talep etmişlerdi.

Başkan Güngör’ün öğrencilere verdiği söz üzerine harekete geçen Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Batı Çevre Yolu üzerinde yayaların karşıdan karşıya geçişinde sorun teşkil eden bölgede yapımına başladığı üst geçidi tamamlayarak yaya yolunun inşasına başladı.

Köprü kısmı Karayolları tarafından tamamlanan üst geçidin ayakları ise Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldı. Onikişubat İlçesi Üngüt Mahallesi sınırları içerisinde Aziz Sancar Anadolu Lisesi, Kahramanmaraş Spor Lisesi, Kahramanmaraş Anadolu İmam Hatip Lisesi, Kahramanmaraş Güzel Sanatlar Lisesi ve Gardiyan Okulu’nun da bulunduğu bölgede, Batı Çevre Yolu üzerinde yapımı tamamlanan üst geçidin yanına öğrenciler için bir de yaya yolu yapılıyor.

Büyükşehir Belediyesi ekipleri yeni eğitim yılı başlamadan önce çalışmalarını tamamlayarak üst geçit ve yaya yolunu hizmete sunmayı hedefliyor.