Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürü Ysnkesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği Ekipleri tarafından vatandaşın telefonuna virüs link atılarak gerçekleştirilen dolandırıcılık kapsamında yakalanan 2 kişi sevk edildiği Adliye tarafından tutuklandı.

Olay, İzmir'de bir vatandaşın cep telefonuna mesaj yoluyla bir link yollanmasıyla başlamıştı. Telefonuna gelen mesajdaki virüslü linki tıklayan vatandaş neye uğradığını şaşırarak, Linki açmasıyla telefonu kapanarak kullanılmaz hale gelmişti. Bunun üzerine polise müracaat eden vatandaş, banka hesabındaki 8 Bin 500 tl paranın başka bir banka hesabına geçtiğini farketti. Dolandırıcılar henüz parayı çekmeden hesaba savcılık tarafından bloke konuldu. 
26.09.2017 günü öğle saatlerinde Kahramanmaraş'ta bir banka şubesine 8 bin 500 tl parayı çekmeye gelen İ.M. (20) polis ekipleri tarafından yakalandı.
Şüpheli İ.M.yi yakalayan Kahramanmaraş polisi,  bu şahsın itirafından hareketle Adana ilinde İ.Ö. (25) isimli şahsi da yakalayıp Kahramanmaraş' a getirdi. İ.Ö. 'nün  İ.M. isimli şahsa banka hesabı açtırdığı, bunun karşılığında para vermeyi vaad ettiği ortaya çıktı. Her iki şahıs da sevk edildiği Adliye tarafından tutuklandı.