Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Hayrat Vakfı işbirliği ile ‘Yemen Açlıktan Ölüyor, İnsanlık Ölmesin’ yardım kampanyası kapsamında Kahramanmaraş Fen Lisesi öğrencileri topladıkları 16 bin 690 TL yardımı çek karşılığında teslim ettiler.

Yardım kampanyası çek tesliminde bir açıklama yapan Kahramanmaraş Fen Lisesi Müdürü Mehmet Çetin, öğrencileri ile gurur duyduklarını ifade ederek: “Öğrencilerimiz geçen sene Afrika’da su kuyusu açtırmak adına kermes düzenlemişler ve topladıkları paranın bir kuruşuna dahi dokunmadan su kuyusu açılması için ilgililere teslim etmişlerdi. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanı Hasan Balbaba’nın okulumuzda gerçekleştirdiği sunum sonrasında öğrencilerimiz kendi cep harçlıklarından olmak üzere Yemen Açlıktan Ölüyor, İnsanlık Ölmesin yardım kampanyasına 16 bin 690 TL yardım topladılar. Onlarla ne kadar gurur duysak azdır. Kendilerinin yapmış olduğu bu duyarlı davranıştan dolayı hepsini tek tek tebrik ediyorum” dedi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanı Hasan Balbaba ise, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin insanlık adına başlattığı yardım kampanyalarının devam ettiğine dikkat çekerek: “Büyükşehir Belediyesi olarak daha önce Somali, Suriye, Afrika’da su kuyusu ve Yemen Kampanyası gibi bir çok kampanyalarla mazlumların yarasına merhem olmak amacıyla çıktığımız bu yolda çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu yardım kampanyaları kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile yaptığımız protokol gereği Kahramanmaraş Değerler Eğitimi Projesi (KADEP) doğrultusunda okullarımızda merhamet ve nezaket konularında çeşitli eğitimler veriyoruz. Bu verdiğimiz eğitimlerin karşılığında da sevgili öğrenci kardeşlerimiz bizlere bu şekilde dönüş yapıyorlar. Kendi cep harçlıkları ile topladıkları 16 bin 690 TL’yi Yemen’de yaşamaya çalışan kardeşlerimize ulaştırmak üzere teslim aldık. Allah’ım onları bu emeklerinin karşılığını kat kat fazlası ile versin inşallah. Öğrenci kardeşlerimizin bu şekilde duyarlı davranmalarının karşısında oldukça mutlu ve gururluyuz. Diğer tarafta ise açlıktan ve susuzluktan ölen insanların var olduğunu bilmek bizleri fazlasıyla üzüyor.

Yardım kampanyasına destek olan bu kardeşlerimize çok teşekkür ediyor, bundan sonraki hayatlarında başarılar diliyorum” diye konuştu.