Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılarak hizmete sunulan Kurtuluş Destanı Panorama Müzesi’nin ziyaretçileri her geçen gün artıyor.

Gezi amaçlı Türkiye’nin değişik illerinden gelen turistlerin ilgi gösterdiği Kurtuluş Destanı Panorama Müzesi, Kahramanmaraş’ın tanıtımına önemli bir katkı sağlıyor.

İzmir’den yola çıkan yerli turist kafilesinin Kurtuluş Destanı Panorama Müzesi’ni gezmeleri esnasında duygu dolu anlar yaşandı.

Kafilede bulunan bazı turistler Panorama Müzesi’ni gezerken, anlatılan olaylar zincirini gözlerinde canlandırdıklarını ifade ederek tüylerinin diken diken olduğunu ifade ettiler.

Kurtuluş Savaşı öncesi Maraş’ın işgal edilişinden, kurtuluşuna kadar geçen sürede yaşanan olaylar zincirinin anlatıldığı Kurtuluş Destanı Panorama Müzesi’ni beğendiklerini ifade eden turistler, müzeyi gezerken sanki o günleri canlı görmüş gibi bir hisse kapıldıklarını ve bundan da oldukça etkilendiklerini söylediler.

Kurtuluş Savaşı’nda ilk kıvılcımı oluşturan Maraş’ın gerçekten Kahraman’lığı hak etmiş olduğunu bir kez daha gördüklerini ifade eden turistler, Kahramanmaraş’ı beğendiklerini ve çok gelişmiş bulduklarını ifade ettiler.

Yerli turist kafilesi daha sonra Yaşlı Bakım Merkezi (YADES), STEM Merkezi ve Maraş Oyuncakları Atölyesi’ni gezerek alışveriş yaptılar.