Diriliş Ertuğrul beşinci sezonunun başlamasına sayılı günler kaldı. Hal böyle olunca gözler dizinin tanıtımına çevrildi. Her sezonu farklı bir heyecana sahne olan Diriliş Ertuğrul 122.bölüm fragmanı için geri sayım başladı. Yeni sezonda yepyeni isimlerle seyirci karşısına çıkmaya hazırlanan Diriliş Ertuğrul'da neler değişecek. Özellikle ismi konusunda çeşitli söylentilerin dolaşması sebebiyle TRT 1 Kanal Koordinatörü Kurtuluş Zeydan tarafından açıklama geldi.

DİRİLİŞ ERTUĞRUL DİZİSİNİN İSMİ DEĞİŞECEK Mİ?

Dizinin isminin Diriliş Osman Gazi değil bu sene de Diriliş Ertuğrul olacağını söyleyen Kurtuluş Zeydan, ''Hikaye dönüşüyor. Tarihsel süreçte Kayı obasının yükselişi ana aksımız olarak devam ediyor. Ama Ertuğrul Söğüt'e yerleşiyor'' dedi.

DİRİLİŞ ERTUĞRUL NE ZAMAN BAŞLAYACAK? YENİ SEZON FRAGMANI...

Diriliş Ertuğrul 5.sezonu başlangıç tarihi ile ilgili net bir açıklama yapılmaması karşın geçtiğimiz sene olduğu gibi Ekim ayının ortalarında başlaması bekleniyor. TRT 1 ekranlarında her çarşamba yayınlanan Diriliş Ertuğrul 122.bölüm fragmanı ise bu hafta içi ekranlarda olacağı iddia edildi. 

Diriliş Ertuğrul 5 sezonDiriliş Ertuğrul 5 sezon

DİRİLİŞ ERTUĞRUL YAPIMCISINDAN KAMUOYU DUYURUSU!

"Kamuoyu Duyurusu! Diriliş Ertuğrul" dizimizin yeni sezon hazırlıkları tüm hızıyla devam etmektedir. "Diriliş Ertuğrul" daha önceki sezonlarda olduğu gibi yeni sezonda da heyecan ve aksiyon dolu sahneleriyle izleyenleriyle buluşacaktır. Bu doğrultuda ekibimiz kostüm, sanat ve koreografi çalışmalarını hız kesmeden sürdürmektedir. Dünyanın pek çok bölgesinde 65'ten fazla ülkede beğeniyle takip edilen dizimiz yeni sezonda da ''Diriliş Ertuğrul'' konseptiyle devam edecektir. Kamuoyunun bilgisine saygıyla duyurulur."

DİRİLİŞ ERTUĞRUL 5. SEZONDA NELER OLACAK?

Dizinin 5. sezonunda artık hikaye Ertuğrul Gazi’den Osman Gazi’ye doğru kayacak. Osman Gazi’nin hikayesine geçişin yavaş olacağı ve 10’lu yaşlardan itibaren yansıtılmaya başlanacağı belirtiliyordu. Diriliş Ertuğrul’un 5. sezonu hakkında bilgi veren Mehmet Bozdağ, çekimlerin Eylül ayının ortasında başladığını belirtti.

10 yıllık zaman atlamasının yaşanacağı dizide Ertuğrul’un oğlu Osman ve diğer önemli roller için geniş bir cast çalışması yapılıyor.

DİRİLİŞ ERTUĞRUL SON BÖLÜMÜNDE NELER OLDU?

Noyan, Ertuğrul Bey'i elinden kaçırdı. İntikam için tez Alongaya'ya haber verdi. Lakin Alongaya'ya haber gelmeden Osman'ı öldürmeye çalışıyor. Fakat Osman ölmeyecek çünkü yaptıkları hain planlar yerini bulmayacak.

Sultan Gıyaseddin Günalp'i Konya'ya çağırıyor. Sebebi ise Moğol belasına karşı tedbir almak. Fakat Günalp Konya'ya gideceği sırada Eynece ve Karamış tarafından pusuya düşürülecek. Alongaya'nın Günalp'e bakışı her şeyi açıklıyor.

"Gök yeleli atlarımızla, ufukları aşana dek gün doğumundan, gün batımına Allah'ın adaletini yayana dek durmayacağız." diyen Ertuğrul yeni sezon için savaş sinyallerini verdi. 

BURAK ÖZÇİVİT'TEN DİRİLİŞ ERTUĞRUL AÇIKLAMASI!

Geçtiğimiz günlerde Osmanlı devletini kuran Osman Bey'i canladıracak ünlü ismin Burak Özçivit olduğu ortaya çıkmıştı. Özçivit ise katıldığı bir düğün öncesi gazetecilerin "Bir dönem dizisinde oynayacağınız konuşuluyor"sorusuna "Evet doğru bir anlaşma sağladık ama bununla ilgili zaten açıklama yapılacak zamanı gelince. Gerisi sürpriz" cevabını vererek Diriliş Ertuğrul'da olacağını doğrulamıştı.