Ekinözü Belediyesi sosyal ve kültür etkinlikleri çerçevesinde hazırladığı “Ecdadın İzinde Şehrimi Tanıyorum Projesi” kapsamında öğrencilere Kahramanmaraş’ın tarihi ve kültürel mekânlarını gezdirerek bilgi veriyor.

Ekinözü Belediyesi tarafından hayata geçirilen “Ecdadın İzinde Şehrimi Tanıyorum Projesi” Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle devam ediyor.

Ekinözü Belediyesi, Ecdadın İzinde Şehrimi Tanıyorum Projesi kapsamında ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine, Kahramanmaraş’ın tarihi ve kültürel mekânlarını gezdirerek bilgi veriyor. Kültür Gezileri, öğrencilerin ecdadın emanet ettiği tarihi mirasımız hakkında daha fazla bilgi sahibi olmasını sağlıyor.

Ekinözü Belediyesi Basın ve Yayın Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nün önemli kültürel hamlesi olan Ecdadın İzinde Şehrimi Tanıyorum Projesi kapsamında eğitim faaliyetlerinin yanı sıra farklı birçok uygulamaya da imza atılıyor. Proje kapsamında ilçeden yüzlerce İlkokul, Ortaokul ve Lise öğrencisi ile şehrin tarihi, kültürel ve turistik yerlerini gezme fırsatı buluyor.

Ekinözü Belediyesi Basın Danışmanı İsmail Bozdoğan, belediye olarak İlçe genelinde yürüttükleri Ecdadın İzinde Şehrimi Tanıyorum Projesi ile bütün okullarda öğrencilere tarihimizi, kültürümüzü, inancımızı ve bir değerler eğitimi projesi yürüttüklerini söyledi.

şiirin ve edebiyatın değerlerimizi anlatan başkenti Kahramanmaraş’ın tarihi mekânlarını ve tarihe altın harflerle yazılan kahramanlığını yakından tanıması için kültür gezileri düzenlediklerini kaydeden Bozdoğan şunları dile getirdi: “Büyükşehir Belediyemiz tarafından yapılan Panorama Müzesi, milli mücadelemizi kısa ama etkili bir şekilde anlatmış. Şehrimizin işgale karşı gösterdiği direniş ve kahramanlık burada özet olarak gözler önüne seriliyor. Okulumuzda başarılı olan öğrencilerimizin hem ufkunun açılması hem de moral, motivasyon kazanmaları için bu programı organize ettik. Öğrencilerimiz bu vesile ile streslerini atma imkanı buldukları gibi, yaşadıkları şehrin değerlerini de öğrenme fırsatı elde edecekler. Ekinözü Belediye Başkanımız Sayın Nursi Çeleğen’in tavsiye ve talimatları doğrultusunda öğrencilerimizin en faydalı şekilde bilgi edinmelerine ve moral ve motivasyonlarını arttırarak sosyal yaşam becerilerini geliştirmelerine yardımcı olmaya devam ediyoruz.”