Kahramanmaraş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi adeta fabrika gibi çalışarak bir taraftan ihtiyaçlarını karşılarken, diğer yandan da nitelikli eleman yetiştiriyor.

Mağralı Mahallesi’nde Kahramanmaraş Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesinde eğitim gören öğrenciler, kentteki okulların ve kamu kurumlarının ihtiyacı olan çeşitli malzemeleri üretiyor.

Masa, sıra, dolap, kitaplıkların yanında mekanik ve elektronik alanda da çeşitli ürünlerin üretildiği lise, kentin bu anlamda önde gelen liselerinden.

Adeta fabrika gibi çalışan ve geçen yıl daha da büyüyen lise de öğrencilere mesleki bir deneyimin yanında maddi destek de sağlıyor.

Okullarında üretim yaparak hem iş öğrenen hem de aile bütçesine katkıda bulunan öğrenciler, hafta sonları veya yaz tatillerinde de okulda çalışmayı tercih ediyor.

Mesai saati gözetmeden büyük istekle okul atölyelerini dolduran öğrenciler, meslek öğrenmenin ve üretime dâhil olmanın mutluluğunu yaşıyor.

Ayrıca öğrenciler burada kendi projelerini de geliştirip bunu meslek hayatında da uygulamayı amaçlıyorlar.

Atölyelerde üretim yapıp bundan maddi ve manevi kazanç sağlayan öğrenciler ise yaptıkları ürünleri gördükleri zaman mutlu olduklarını söylediler.

Konu ile ilgili Aksu Haber’e bir açıklama yapan Kahramanmaraş Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Samittin Tunç mesleğe atılan ilk adımda meslek liselerinin önemine dikkat çekti.