İlk yazıma merhaba diyerek başlamak istiyorum. Bir yazar için, ilkyazı, ilk şiir, ilk makale, ilk kitap her zaman çok önemlidir. Onun verdiği heyecan, yazarı gayrete getirir yeni güzelliklere taşır.

Aksu TV de köşe yazar mısın dediklerinde, şeref duyarak, tereddütsüz kabul ettim. Çünkü Aksu TV, şehrimizin dünyaya açılan bir penceresi. Kurulduğu günden bu yana, ilk günkü heyecanla, yerel değerlerimizi evrensele taşımak adına; bütün bir ekip, büyük bir gayretle gece gündüz canla başla çalışıyorlar. Benim de bir şekilde bu ailenin bir kenarında bulunmam bir gurur oldu.

İlkyazılar aynı zamanda, siz değerli okuyucularla bir tanışma ve bir selamlaşma yazılarıdır.. Bu vesileyle kısaca kendimden bahsedecek olur isem:

1958 yılında Kahramanmaraş’ta doğdum. 1980 yılında Adana İktisadi Ticari İlimler Akademisi, Maliye Muhasebe bölümünden mezun olarak çalışma hayatına başladım. Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavir olarak hâlen mesleğimi faal olarak yapmaktayım. Türk müziği ve tasavvuf kültürüne duyduğum özel ilgi nedeniyle, bu alanda birçok kültürel oluşumda ve derneklerde görev aldım. Halen, Kahramanmaraş Musiki Derneği ve Hz. Mevlana Kültürünü Yaşatma Derneği faaliyetlerinde neyzen olarak görev almaktayım.

2017 yılında ‘Han duvarları/Kalbe düşen Kor’ romanını, 2018 de ‘Kayıp Sevda/Yasaklı Yılların Gizemli Aşkı’ romanlarımı ulusal bir yayınevinde basılıp yayınlandı. Ayrıca, Şehrimiz adına çok önemli bulduğum, Maraş Mevlevihanesi üzerine yaptığımız özel araştırmaları,  KSÜ Öğretim görevlilerinden Mesut Bilginer ile birlikte 2017 de ''Hz. Mevlana Mevlevilik ve Maraş Mevlevihanesi’ ismiyle basılan araştırma kitabımız, Dulkadiroğlu Belediyemizce yayınlandı. Hâlen Kahramanmaraş'ta yerel gazete ve dergilerde, internet haber sitelerinde, araştırmacı-yazar olarak, köşe yazıları yazmaya devam etmekteyim.

 Tüm bunları yaparken her zaman düsturum; Kahramanmaraş’ın unutulmuş ve unutulmaya yüz tutmuş, hatta unutturulmak istenmiş tüm kültürel değerlerini yeniden gün yüzüne çıkarabilmek gayreti, olmuştur. Bu gayeyi kendime bir vazife olarak gördüğümden; yazdığım her yazıda, her çıkardığım kitapta, araştırmalarımda, mutlaka işin odak noktamda ve işin merkezinde Kahramanmaraş vardır.

Bu kaygılarla, bu duygularla, bu heyecanla; nasipse her hafta bu köşede sizlerle beraber olacağız. Bilhassa kayıp değerlerimizle, tarihimizle, kültürümüzle velhasıl Kahramanmaraş’a dair her konuda hasbıhal edeceğiz. Kimseyi kırmadan, incitmeden biz bize dertleşeceğiz. Varsa şehrimize dair bir sorunumuz, kültürel kaygılarımız; doğru bir dille, doğru bir şekilde anlatmaktan, lisan-ı haliyle eleştirimizi yapmaktan da geri kalmayacağız. Ola ki birileri sesimizi duyar ve çözüm üretir diye…

Şair Eşref’in dediği gibi:

Niyeti hâlis olunca kişinin

Hayrolur âkibeti her işinin

Halisane çıktığımız bu yol, inşallah halisane devam eder, hayırlara vesile olur diye düşünüyorum. Bir sonraki yazı da görüşmek üzere…

Selam ve sevgilerle.