AK Parti 81 il başkanı ve İl Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) başkanı ile yardımcıları Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde seçim kampına girdi.

AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun, 24 Haziran Seçimleri Değerlendirme ve 2019 Yerel Seçimlerine Hazırlık Toplantısının açılışında yaptığı konuşmada, toplantıda yaklaşık 1.5 ay önce yapılan 24 Haziran seçimlerini değerlendireceklerini belirtti.

"Her gittiğim yerde soruluyor"

  • Haziran seçimlerini herkes değerlendirdiği ama kampta 81 ilin başkanıyla daha gerçekçi ve daha içeriden bir değerlendirme şansını elde etmiş olacaklarını vurgulayan Sorgun, şöyle devam etti:
  • "Bunun yanında 2019 31 Mart'ında yapacağımız altını çizerek söylüyorum her gittiğim yerde bana soruluyor mutlaka illerde sizlere de soruluyordur, 'yerel seçimler erkene alınacak mı?' diye hayır. İnşallah 31 Mart 2019 mahalli seçimlerinin de hazırlıklarını gözden geçireceğiz, hazırlıklarına başlayacağız, onun üzerine değerlendirmelerde bulanacağız."

Seçim İşleri Başkanlığının organize ettiği kamp dün başladı. Yarın sona erecek olan kampta 24 Haziran seçim süreci ve sonuçları tüm boyutlarıyla masaya yatırılacak.

Mart 2019’daki yerel seçime yönelik çalışma ve stratejiler ele alınacak.