AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin bugünkü açıklamalarıyla ilgili olarak "(Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın afla ilgili sözleri) Eğer Sayın Cumhurbaşkanımız o gün yaptığı konuşmada Sayın Bahçeli'yi ya da MHP'yi kastedecek olsaydı, bizzat MHP'yi zikrederek, Sayın Bahçeli'yi zikrederek konuşurdu." dedi.

Çelik, "Sayın Bahçeli'nin Cumhurbaşkanımıza karşı kullandığı ifadeler siyasi nezaket, nezahet ve yüklenen sorumluluğa uygun bir yaklaşım olmamıştır." ifadelerini kullandı.

Bahçeli'nin ifadeleri ile ilgili olarak, "Biz AK Parti camiası olarak bunları kabul etmediğimizi açık ve net bir şekilde ifade ediyoruz." diyerek, "Cumhurbaşkanımıza gösterilmesi gereken saygı AK Parti'nin kırmızı çizgisidir." şeklinde konuştu.

MHP ile Cumhur İttifakı

AK Parti Sözcüsü Çelik, MHP ile Cumhur İttifakına dair, "Her siyasi tartışma ve gündemde anlaşacağız diye bir şey yok. Anlaşamadığımız zaman ittifak ortadan kalkacak diye bir yaklaşım da yok." ifadelerini  kullandı.

Danıştayın 'öğrenci andı' kararı

Danıştayın 'öğrenci andı' kararı ile ilgili de Çelik, "Bu yapılan iş, ilgili dairenin kendisini yürütmenin, hükümetin yerine koymasıdır. Hükümetin takdir hakkını yok saymasıdır, daha da ileri giderek, hükümetin takdir hakkını bizzat kendisinin kullanmasıdır."  dedi.