Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Bakanlar Kurulu’ndan sonra açıklama yaptı.

Bozdağ'ın açıklamalarından öne çıkanlar:

İran'da düşen jette 3 kişilik mürettebat ve 8 yolcu hayatını kaybetti. Yolculardan ikisi İspanya vatandaşıydı. Enkaza arama kurtarma ekiplerimiz ve kaza kırım ekiplerimiz yollandı

Zeytin Dalı Harekatı'nda bugüne kadar 3381 terörist etkisiz hale getirildi. 1102 kilometre karelik alan kontrol altına alındı.

TSK hiçbir sivili hedef almamıştır. Türkiye sivilleri kurtarmak için bölgededir. Bölgedeki terörist unsurlar temizlene kadar bu harekat devam edecektir.

Kuzey Irak’taki PKK varlığı

Irak hükümeti ile yapılan görüşmeler olumlu geçmiştir. Irak hükümeti de terör örgütüne karşı Türkiye ile bir anlayış birliğine varmıştır. Bu anlayış birliği çerçevesinde, terörle mücadele Irak tarafında da kararlı bir şekilde devam edecektir.

Almanya’da Türklere yönelik saldırılar

Almanya’da Türklerin yaşadığı yerlerde STK ve ibadet yerlerine dönük çok ciddi saldırılar var. Bu saldırıları Alman ırkçıları ve PKK’lılar yapıyor. Biz son derece endişe duyuyoruz. Sorumluluk birinci derecede Alman hükümetine aittir. Alman güvenlik güçlerinin ve yargısının harekete geçmesi lazım. Bugüne kadar Türklere yönelik eylemleri gerçekleştirenlerin çok büyük kısmı tespit edilmedi. Ceza alana rastlamadık.

Almanya'ya nota verildi

Almanya'da Türklere yönelik saldırılara ilişkin Almanya'nın Ankara Büyükelçisine bir nota verdik.

ABD ile müzakere sonunda belli bir noktaya gelindi.