MHP lideri Devlet Bahçeli gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu ve ABD'nin dolar üzerinden Türkiye'ye yapmak istediği operasyonu değerlendirdi ve ABD'nin bozguna uğrayacağını söyledi.

Türkiye kur üzerinden kurcalanmak istenmektedir. Buna sessiz kalamayız. Müttefik olmanın kuşatıcı ahlakı olmalıdır. Buna sadık kalındığı sürece karşılıklı ilişkiler iradeye bağlı olacaktır. Hiçbir ittifak tek taraflı olmaz. ABD ile Türkiye arasındaki ortaklık maziye dayanmaktadır. 

Türkiye politikalarını belirlerken azami hassasiyet göstermiş. Ama ABD tarafından böyle bir şey görülmemiştir. ABD koltuğunda skandal bir şahıs oturmaktadır. Hiçbir kuralı takmamaktadır. İnsanlığı tehdit etmektedir. Türkiye'nin ekonomik cephesini düşürmek istemektedir. Yaşananlar tamamen utanç vericidir. Bu saldırı Türk milletini hedef almıştır. Döviz fiyatlarındaki yükselişin ekonomiyle alakası yoktur. 

Türkiye'ye geri adım attıracağını zannedenler bozgun yaşayacak.

Pensilvanya'daki haini bize verin biz de size papazınızı geri verelim. Aksi halde diğer bir durum söz konusu değildir.

İstiyorlar ki, Türkiye teslim olsun. Biz Türkiye Cumhuriyet'ini çarıklarla, çakar almazlarla kurduk. Bütün dünya üzerimize gelse bir adım geri atan namerttir. Türk milleti zalime teslim olmaz. Biz kurla kurulmadık, dövizle devrilmeliyiz. 1915'te Çanakkale geçilmedi, 2018'te de Ankara geçilmeyecek. 1 Dolarlarla 15 Temmuz'da yapamadıklarını şimdi doları yükselterek yapmaya çalışıyorlar. Biz bir çılgın tanırız o da destan destan yazan Çılgın Türkler'dir. Türk Lirası kazanacak ve kumdan kale olan dolar kaybedecektir.