AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, Twitter üzerinden, Barış Pınarı Harekatı’na ilişkin olarak Türkiye aleyhtarı uluslararası ve sosyal medyadaki kara propagandaya karşı ortak mücadele çağrısı yaptı. Ünal’ın çağrısına CHP, MHP ve İYİ Parti’den destek geldi.
 

Ünal, Twitter hesabından “biztürkiyeyiz” etiketiyle yaptığı paylaşımda, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin sınır güvenliğini tehdit eden unsurları temizlemek için başlattığı Barış Pınarı Harekâtı’nın, uluslararası açıdan meşru bir operasyon olduğunu vurguladı.

Buna karşı sosyal medyada “birilerinin” psikolojik harp teknikleriyle Türkiye içine dönük propaganda yürüttüklerini belirten Ünal, tüm vatanseverleri Türkiye Cumhuriyeti ortak paydasında bu küresel propaganda ile mücadeleye davet etti.

Ünal mesajında CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz ile İYİ Parti Grup Başkanvekili Yavuz Ağıralioğlu’nu da etiketledi. Ünal’ın çağrısının ardından bu üç isim de Twitter hesaplarından “biztürkiyeyiz” etiketli paylaşımda bulundular.

CHP grup başkanvekili engin altay: “Biz içerde bazen müzakere bazen çok sert münakaşa yaparız ama Türkiye’mize dışarıdan yapılan her türlü müdahale tehdit ve hadsizliğe karşı gereken cevabı vermesini biliriz. Biz Türki’yeyiz hiç bir emperyal güce pabuç bırakmayacak birikime sahibiz” açıklaması yaptı.

MHP genel başkan yardımcısı Sadir Durmaz: Devletimizin Haklı ve Meşru gerekçelerle başlattığı Barış Pınar’ı harekatına, siyaset üstü bir yaklaşımla ve milli mücadele anlayışıyla destek vermek her Türk vatandaşının Ahlaki sorumluluğudur dedi.
 

İYİ Parti Grup Başkanvekili Yavuz Ağıralioğlu’da kara propagandalara karşı, “ABD Başkanı Trump’ın bir tarih danışmanına ihtiyacı vardır. Biz yüzyıllardır Kürtlerle savaşmıyoruz. Biz, Kürtlerimizle birlikte yüz yıllardır zulme karşı savaşıyoruz. ‘Türkler yüz yıllardır Kürtlerle savaşıyorlar’ cümlelerinin cahillikten kaynaklanan tarafları olmakla beraber, bu bölgede hesaplanan büyük çatışma eşiğinin başlığı olduğunu görüyoruz. Mehmetçik sınır dışında operasyondayken, parti, ittifak vs. Yoktur. Gündelik siyasette sesler biraz kısılır. Bütün vatandaşlarımızı, “Al Bayrağın Partisi ”ne davet ediyoruz” dedi.